Proiectul Damian & Brothers, încheiat la Bucureşti, în aplauzele a aproape 4.000 de spectatori

Proiectul Damian & Brothers, al muzicianului premiat cu Grammy Damian Drăghici, a luat sfârşit, joi seară, la Sala Palatului din Bucureşti, cu un ultim concert susţinut în faţa a aproape 4.000 de spectatori.

37 afișări
Imaginea articolului Proiectul Damian & Brothers, încheiat la Bucureşti, în aplauzele a aproape 4.000 de spectatori

Proiectul Damian & Brothers, încheiat la Bucureşti, în aplauzele a aproape 4.000 de spectatori (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Concertul a început la ora 19.45 şi a durat aproape două ore, timp în care Damian a încercat să-i facă pe spectatori - puţin cam "ţepeni" - să se ridice în picioare, să cânte şi să danseze alături de el şi de "fraţii săi".

"Este o seară foarte specială pentru mine, o să fie o seară plină de surprize, bucurie şi dans", a anunţat încă de la început artistul. "Vă mulţumesc că mi-aţi suportat nebunia din ultimii trei ani. Îmi pare rău că proiectul Damian & Brothers se termină", a mai spus el, înainte de a invita în scenă Brigada Retro-Mişto pentru a susţine un recital.

Odată atmosfera încălzită, Drăghici a revenit în scenă alături de membrii trupei sale şi a dat drumul petrecerii. "Zi una mai săltăreaţă, ca la patru dimineaţă", fuste colorate zburând împrejurul dansatoarelor, acordeoane înfoiate, viori întărâtate şi Damian atacând cu sete toba mare - acestea au fost coordonatele show-ului de joi seară, cu care Damian & Brothers au încheiat proiectul.

În ciuda petrecerii de pe scenă, publicul s-a dezmorţit greu, însă în cele din urmă a dat curs invitaţiei lui Damian de a se alătura veseliei. "Vă e ruşine? Hai - toată lumea în picioare", a dictat artistul.

Într-un moment al concertului, Damian i-a chemat în scenă şi pe membrii trupei Voltaj - în calitate de invitaţi speciali - alături de care au prezentat un amestec inedit de pop-rock-lăutărească.

"Înseamnă că totuşi am fost iubit, nu?", a concluzionat Damian Drăghici, în urma aplauzelor primite, pe final de concert.

Trupa Damian & Brothers, formată în urmă cu circa trei ani, este cunoscută pentru modul spontan şi dinamic în care abordează muzica ţigănească, împletind acordurile tradiţionale cu influenţe contemporane din întreaga lume. Damian & Brothers propune un concept muzical ce păstrează vie pasiunea ţiganilor, îmbogăţind-o cu sound-uri şi ritmuri noi. Improvizaţiile trupei readuc în prezent tipare vechi de sute de ani, pe care le alătură rock-ului, jazz-ului, flamenco-ului sau muzicii electronice.

Trupa Damian & Brothers a mai concertat la Bucureşti la prima ediţie a B'estfest, precum şi la Teatrul Mic, Sala Palatului şi Arenele Romane.

Deţinător al unui premiu Grammy şi având la activ 17 albume muzicale, Damian Drăghici a cântat, de-a lungul timpului, alături de Joe Cocker, Shaggy, Cindy Lauper şi James Brown.

Muzicianul s-a născut la Bucureşti într-o familie romă şi a început să cânte la vârsta de trei ani. La zece ani, instrumentul său preferat era naiul, iar la 15 ani înregistra cu Orchestra Simfonică Radio. A părăsit ţara în perioada comunistă, ajungând să cânte pe străzi şi la nunţi şi botezuri în Grecia. A absolvit cu Magna Cum Laudae secţia interpretare de jazz la colegiul de muzică Berkley din Boston. În 2004, Damian a participat la turneul Nights of the Proms alături de nume precum James Brown, Joe Cocker, Shaggy şi Gipsy Kings.

În 2005 a primit premiul Grammy pentru albumul "Journey To The Sun".

În 2007, Damian Drăghici a fost Ambasador al Anului Egalităţii de Şanse, iar în 2008 a fost Ambasador al Anului European al Dialogului Intercultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici