Proprietarul companiei Cirque du Soleil - următorul turist în spaţiu

Fondatorul şi acţionarul majoritar al companiei Cirque du Soleil, Guy Laliberté, va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în septembrie, a indicat, marţi, un site american specializat în informaţii din domeniul spaţial.

24 afișări
Imaginea articolului Proprietarul companiei Cirque du Soleil - următorul turist în spaţiu

Proprietarul companiei Cirque du Soleil, Guy Laliberté (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul Nasa Watch, care nu are nicio legătură cu agenţia spaţială americană, a indicat, citând "mai multe surse", că miliardarul originar din Quebec va ajunge la bordul ISS cu o navetă rusească Soyuz.

Purtătorul de cuvânt al fondatorului Cirque du Soleil nu a putut fi contactat.

Agenţia Spaţială Canadiană (ASC) a anunţat, luni, că "primul explorator particular canadian care va pleca în spaţiu într-o misiune caritabilă" va fi prezent la Moscova joi, la ora 13.30 GMT, pentru o conferinţă de presă care va fi retransmisă la sediul ei din Montréal.

De asemenea, la conferinţa de presă vor participa şi reprezentanţi ai companiei Space Adventures, a adăugat ASC. Space Adventures organizează împreună cu Agenţia spaţială rusă zboruri private pe ISS, cu navete Soyuz.

"Exploratorul canadian se va alătura echipajului navetei Soyouz TMA-16, a cărei lansare este prevăzută pentru luna septembrie", a precizat ASC.

Primul turist care a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale a fost americanul Dennis Tito (2001). Acesta a fost urmat de sud-africanul Mark Shuttleworth (2002), americanul Greg Olsen (2005), americanca de origine iraniană Anousheh Ansari (2006), americanul de origine maghiară Charles Simonyi (2007) şi americanul Richard Garriott. Charles Simonyi, unul dintre pionierii gigantului american Microsoft, a intrat în istorie ca fiind primul om care nu este de profesie astronaut, dar care a reuşit să participe la două misiuni spaţiale, ultimul său sejur în spaţiu având loc în martie 2009.

În prezent, un voiaj în spaţiu costă circa 35 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici