Proprietarul unui castel renascentist, obligat să pună buldozerul pe clădirea evaluată la 57 milioane de euro | FOTO, VIDEO

Franţa este faimoasă pentru castelele sale istorice, dar după ce un bărbat şi-a construit un castel în stil renascentist, într-un colţ frumos al Coastei de Azur, acesta a stârnit un val de controverse, relatează CNN.

3379 afișări
Imaginea articolului Proprietarul unui castel renascentist, obligat să pună buldozerul pe clădirea evaluată la 57 milioane de euro | FOTO, VIDEO

Proprietarul unui castel renascentist, obligat să pună buldozerul pe clădirea evaluată la 57 milioane de euro | FOTO, VIDEO

Clădirea a fost declarată ilegală de către un tribunal, iar acum, construcţia de 57 de milioane de euro va trebui să fie demolată.

Dezvoltatorul imobiliar Pierre Diter, care deţine castelul din oraşul Grasse, din sudul Franţei, are la dispoziţie 18 luni pentru a demola clădirea şi ar putea plăti o amendă de 200.000 de euro, afirmă Pierre-Jean Gaury, procuror general la Curtea de Apel din Aix-en-Provence, pentru CNN.

„Patrick Diter a fost acuzat de executarea unor lucrări importante, fără aviz de construcţie”, spune Gaury. „Diter a distrus o casă care era importantă, dat fiind faptul că se află pe un teren protejat, şi se supune unor legi”, continuă Gaury.

Anterior, se afla o casă simplă în acest loc, dar Diter a construit un conac imens, cu mai multe clădiri, o piscină şi mai multe fântâni.

Proprietatea, aflată pe o suprafaţă de 68.797 metri pătraţi, are în componenţă 18 apartamente, două piste pentru elicoptere şi grădini atent îngrijite, potrivit unui site de închirieri.

Conform unei decizii luate de instanţă luni, la amendă se va adăuga suma de 500 de euro pentru fiecare zi de întârziere a demolării. O companie implicată în construcţia clădirii a primit o amendă de 200.000 de euro, în timp ce alta a primit 50.000 de euro.

Gaury insită că Diter a cumpărat ilegal terenul, iar problemele au apărut după construirea conacului. Pe lângă faptul că nu a avut aviz pentru construcţie, Diter a organizat petreceri şi evenimente prea gălăgioase. 

„Vecinii s-au plâns de nenumărate ori în ultimii ani”, adaugă Gaury.

Diter a spus unei reviste franceze în 2017 că el şi soţia sa căutau o proprietate în regiunea Toscana, dar s-au decis eventual să construiască o vilă în acest colţ râvnit din Coasta de Azur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici