"Protestatarul", desemnat persoana anului 2011 de editorii revistei Time

"Protestatarul" a fost desemnat, miercuri, persoana anului 2011 de editorii revistei săptămânale Time, care au decis să aducă astfel un omagiu tuturor protestatarilor din 2011 care au invadat străzile oraşelor din multe ţări, din Orientul Mijlociu şi până la Moscova, trecând prin Statele Unite.

360 afișări
Imaginea articolului "Protestatarul", desemnat persoana anului 2011 de editorii revistei Time

"Protestatarul", desemnat persoana anului 2011 de editorii revistei Time (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De la Primăvara arabă la Atena, de la Occupy Wall Street la Moscova", se afirmă în textul publicat pe coperta acestei publicaţii săptămânale, care prezintă o persoană tânără, ce are gura şi nasul acoperite de un fular şi părul ascuns sub o şapcă.

"Protestatarul" a fost ales persoana anului, "pentru că a captat şi subliniat un sentiment mondial, cel al speranţei pentru o schimbare, a dat jos guverne şi idei preconcepute, a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai moderne tehnologii, pentru a pune în lumină demnitatea umană şi a îndreptat planeta spre un secol XXI mai democratic, deşi, uneori, mai periculos", şi-au motivat alegerea din acest an editorii revistei Time.

"Aceşti oameni au schimbat deja Istoria şi vor schimba Istoria în viitor", a declarat Rick Stenel, redactorul-şef al săptămânalului, anunţând pe postul de televiziune NBC alegerea revistei Time pentru 2011.

Desemnarea "Persoanei anului" este o tradiţie instituită de editorii revistei Time în 1927.

Printre finaliştii din acest an s-au aflat Kate Middleton, soţia prinţului William, dar şi amiralul William McRaven, care a coordonat operaţiunea militară ce a condus la uciderea teroristului Ben Laden în luna mai, în Pakistan.

Anul trecut, titlul de "Persoana anului" a revenit tânărului fondator al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, iar în 2009 - lui Ben Bernanke, preşedintele Băncii Centrale Americane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici