Provincialii s-au retras de la Cerbul de Aur

Trupa Provincialii (România) şi interpreta Lena Grach (Rusia) s-au retras din competiţia Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în locul lor intrând în concurs Alin Văduva şi Florentina, care vor reprezenta România, informează organizatorul evenimentului, TVR.

22 afișări
Imaginea articolului Provincialii s-au retras de la Cerbul de Aur

Provincialii s-au retras de la Cerbul de Aur (Imagine: Mediafax Foto)

Organizatorii festivalului au hotărât ca locurile rămase libere în concurs prin retragerea celor doi participanţi să fie ocupate de concurenţii români clasaţi pe următoarele locuri în finala selecţiei naţionale pentru Cerbul de Aur, şi anume Alin Văduva şi Florentina.

Managementul trupei Provincialii a anunţat retragerea artiştilor din concurs, motivând decizia prin unele nemulţumiri legate de ordinea în concurs a trupei. Contactat de MEDIAFAX, Ionuţ Ungureanu, reprezentant al formaţiei, a declarat că aceasta a fost doar una dintre probleme întâlnite de trupă în relaţie cu organizatorii evenimentului, TVR. Acesta a mai spus că, încă de la început, ei au primit "un tratament foarte anost din partea TVR-ului", care le-ar imputat numeroasele pretenţii legate de sunetul pe care îl doreau în concurs. Astfel, a mai spus Ungureanu, din "respect pentru public", trupa Provincialii s-a retras din competiţie. "Nu puteam reprezenta România nici la jumătatea pretenţiilor noastre", a mai spus el.

Lena Grach, artista din Rusia, a fost nevoită să se retragă din concurs din cauză că nu a reuşit să obţină la timp toate actele necesare călătoriei în România pentru a participa la Cerbul de Aur 2008.

Aşadar, pe scena Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2008 se vor afla 24 de concurenţi din străinătate şi şase din România: 3Nity (Franţa), Alexa (Moldova), Alexander Prosek (Germania), Alexandra & Konstantin (Belarus), Biondo (Suedia), Biu Marquetti (Cuba), Chen Luhong (China), Crash! (Norvegia), Deniz (Turcia), En Yang (China), Josefin (Suedia), Krikka Reggae (Italia), Viktoria Linskaya (Rusia), Maya (Slovenia), Millenium (Moldova), Miodio (San Marino), Nevena (Bulgaria), Nicolas Cantoro (Argentina), Nicole Jane (Marea Britanie), Priscilla (Malta), Sabine Berezina (Letonia), Sarah Reeve (Australia), Olia Tira (Moldova), Tami & Nir (Israel), Tony Poptămaş & Desperado feat. Alexandra Ungureanu (România), Răzvan Krivach (România), Dragoş Chircu (România), Annamari Dancs (România), Alin Văduva (România) şi Florentina (România).

Festivalul Cerbul de Aur, care va avea loc la Braşov, între 3 şi 8 septembrie, se află la 16-a ediţie şi sărbătoreşte 40 de ani de la debutul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici