Provocare marca Stephen King: Pentru 1 dolar, celebrul scriitor le-a cedat studenţilor drepturile de adaptare la o povestire

Celebrul scriitor american Stephen King a cedat unor studenţi galezi drepturile de adaptare cinematografică pentru o povestire a sa, "Stationary Bike", pentru suma simbolică de 1 dolar, informează lefigaro.fr.

383 afișări
Imaginea articolului Provocare marca Stephen King: Pentru 1 dolar, celebrul scriitor le-a cedat studenţilor drepturile de adaptare la o povestire

Provocare marca Stephen King: Pentru 1 dolar, celebrul scriitor le-a cedat studenţilor drepturile de adaptare la o povestire

Este vorba despre un grup de studenţi de la Blaenau Gwent Film Academy, o şcoală de cinema din Ţara Galilor.

"I-am trimis un e-mail secretarei sale, Margaret, care ne-a răspuns în 24 de ore", a explicat Kevin Phillips, coordonator al grupului de studenţi. "I-am spus că studenţii mei vor să adapteze povestirea în scop non-lucrativ şi ea ne-a trimis un contract semnat de Stephen King", a adăugat acesta.

Doi studenţi, în vârstă de 14 şi 16 ani, lucrează la scenariu, care va fi ulterior transpus pe marele ecran de un colectiv de aproximativ 30 de tineri.

De asemenea, studenţii trebuie să îi trimită romancierului rezultatul final, pe DVD.

Mai multe povestiri ale autorului sunt propuse pentru adaptare studenţilor la cinematografie din lumea întreagă. Pe site-ul său oficial, Stephen King a creat secţiunea "Dollar Babies", în care studenţii pot solicita obţinerea drepturilor de autor asupra unor opere ale scriitorului care nu au mai beneficiat de adaptare anterior.

Stephen King, în vârstă de 71 de ani, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărţi şi 200 de povestiri. El a câştigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker şi premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundaţiei Naţionale de Carte, pentru contribuţia sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase poveşti scrise de King, precum "The Shining" şi "Carrie", au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Cărţile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici