Publicul american a votat, într-un sondaj, filmul preferat pentru Oscar. Cine este favorit

Rezultatele sondajului au însă o influenţă mică sau chiar nulă în procesul de alegere a peliculei care va câştiga Oscarul în februarie, întrucât acest trofeu este decernat prin voturile profesioniştilor din industria cinematografică.

1089 afișări
Imaginea articolului Publicul american a votat, într-un sondaj, filmul preferat pentru Oscar. Cine este favorit

Publicul american a votat, într-un sondaj, filmul preferat pentru Oscar. Cine este favorit

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, este preferatul publicului american, care şi-ar dori ca această peliculă să câştige luna viitoare Oscarul pentru cel mai bun film al anului, în ciuda faptului că marele învingător de la gala Globurilor de Aur a fost filmul "Argo", de Ben Affleck.

Aproape un sfert dintre americanii chestionaţi în cadrul unui sondaj realizat de compania Ipsos au declarat că "Lincoln" ar trebui să câştige Oscarul pentru cel mai bun film la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor premii ale Academiei americane, care va avea loc la Los Angeles, pe 24 februarie.

Potrivit Reuters, Steven Spielberg a ocupat la rândul său primul loc în preferinţele publicului american la categoria "cel mai bun regizor", cu 36% din totalul voturilor exprimate.

Doar 4% dintre americani au considerat că "Argo", un lungmetraj ce descrie misiunea organizată de CIA pentru a salva câţiva diplomaţi americani rămaşi captivi în Teheran în anii 1970, ar trebui să câştige Oscarul pentru cel mai bun film.

Globurile de Aur sunt considerate uneori un indicator valid, care poate să prezică victoria de la gala premiilor Oscar, întrucât mulţi câştigători de Globuri de Aur au fost recompensaţi ulterior şi cu premiul Academiei americane. Ben Affleck nu se află însă în cursă pentru obţinerea acestui trofeu la categoria "cel mai bun regizor", întrucât a fost trecut cu vederea de Academia de film americană, săptămâna trecută, atunci când au fost anunţate nominalizările pentru cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar.

Spectatorii americani îl consideră pe britanicul Daniel Day-Lewis drept marele favorit în cursa pentru obţinerea Oscarului la categoria "cel mai bun actor în rol principal", graţie interpretării de excepţie a rolului Abraham Lincoln din pelicula regizată de Steven Spielberg, pentru care a primit şi Globul de Aur, duminică seară.

Actorul britanic a fost votat de 22% dintre americanii participanţi la acest sondaj, fiind urmat de Denzel Washington (16%, pentru rolul din "Flight") şi de Hugh Jackman (10%, pentru rolul din musicalul "Les Misérables").

Preferinţele publicului american la categoria "cea mai bună actriţă" au fost mai puţin clare. Astfel, 12% din totalul celor 1.158 de americani chestionaţi ar dori ca Oscarul să revină actriţei Naomi Watts, pentru rolul din drama "The Impossible". Pe locurile următoare s-au clasat Jennifer Lawrence (10%, pentru rolul din "Silver Linings Playbook") şi Jessica Chastain (9%, pentru rolul din "Zero Dark Thirty").

Jennifer Lawrence a câştigat, duminică seară, Globul de Aur la categoria "cea mai bună actriţă dintr-o comedie/ musical", iar Jessica Chastain a primit acelaşi trofeu la categoria "cea mai bună actriţă dintr-o dramă".

Filmul Lincoln" s-a clasat pe primele locuri şi în ceea ce priveşte preferinţele publicului american faţă de rolurile secundare, iar Tommy Lee Jones şi Sally Field sunt consideraţi marii favoriţi la Oscarurile ce vor fi decernate la aceste categorii de premii.

Totodată, 42% dintre respondenţi s-au declarat de acord cu alegerea actorului de comedie Seth MacFarlane, creatorul serialului "Family Guy", în calitate de prezentator principal al galei de decernare a premiilor Oscar.

Dacă ar fi avut posibilitatea de a alege ei înşişi prezentatorul galei, 15% dintre americanii chestionaţi ar fi optat pentru Billy Crystal, 12% ar fi ales-o pe Ellen DeGeneres, iar 10% l-ar fi dorit în acest rol pe Steve Martin.

Sondajul, realizat în perioada 11-15 ianuarie, are o marjă de eroare de plus sau minus 3,3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici