"Puţin cam sus. Am îmbătrânit! ", o nouă replică marca Sergiu Nicolaescu

Comisarul Moldovan, unul dintre cele mai cunoscute personaje ale cinematografiei româneşti, va avea o nouă replică memorabilă, "Puţin cam sus. Am îmbătrânit", în filmul "Supravieţuitorul", care va fi lansat în cinematografe, pe 11 aprilie, transmite MediaPRO Distribution.

124 afișări
Imaginea articolului "Puţin cam sus. Am îmbătrânit! ", o nouă replică marca Sergiu Nicolaescu

"Puţin cam sus. Am îmbătrânit! ", o nouă replică marca Sergiu Nicolaescu (Imagine: Mediafax Foto)

Comisarul Moldovan, interpretat de Sergiu Nicolaescu, a avut mai multe replici care au devenit celebre, precum: "Un fleac, m-au ciuruit!" sau "Nu trage, dom’ Semaca, sunt eu, Lăscărică!".

Regizorul Sergiu Nicolaescu susţine că nu a anticipat niciodată succesul unor anumite replici din filme. "Niciodată când am făcut filmele respective nu m-am gândit că o anumită replică va deveni celebră. Spectatorii hotărăsc, pentru că există şi filme fără replici celebre. Într-adevăr, filmele mele poliţiste au câteva vorbe care au intrat în istorie", spune regizorul.

De această dată, Comisarul ajuns la vârsta senectuţii se trezeşte forţat de împrejurări să retrăiască momente pe care le credea uitate: serile petrecute în grădina de vară împreună cu prietenul său, Cristian Vasile, şi iubita acestuia, Zarada, sau raziile făcute în barurile în care Goldberg câştigă bani frumoşi din jocuri de noroc ilegale. Deşi ar fi preferat să le uite pentru totdeauna, amintirile legate de anii de închisoare în care a fost forţat să joace ruleta rusească spre amuzamentul gardienilor sau noaptea în care iubita lui Cristian a fost omorâtă îi sunt mai vii ca niciodată în memorie. Şi cum nimic nu este întâmplător, se pare că nici întâlnirea cu vechiul său prieten Cristian Vasile, după atâţia ani, nu este accidentală.

Din distribuţia filmului "Supravieţuitorul" mai fac parte: Ileana Lazariuc, Lucian Viziru, George Mihăiţă, Vladimir Găitan, Petr Falc, Jean Constantin, Ion Dichiseanu, Loredana, Ion Riţiu, Cristian Moţiu şi Cristi Iacob.

Din 11 aprilie, "Supravieţuitorul", cel mai recent film al legendarului regizor, va putea fi vizionat pe marile ecrane, fiind distribuit de MediaPro Distribution. Filmat timp de două luni în vara anului trecut, lungmetrajul surprinde două perioade distincte din viaţa comisarului – prima, cea din tinereţe, care ne întoarce în lumea Bucureştiului din anii '40, iar cea de-a doua - în care îl regăsim pe Moldovan ajuns la bătrâneţe şi în care ni se dezvăluie secretul reputaţiei sale de supravieţuitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici