Rămăşiţele ţareviciului Alexei, identificate de Parchetul Rus

Testele ADN au confirmat că rămăşiţele umane descoperite în 2007 în regiunea Ekaterinburg (Urali) aparţin ţareviciului Alexei şi prinţesei Maria, sora acestuia, asasinaţi împreună cu toată familia imperială rusă în urmă cu 90 de ani, a confirmat, miercuri, Parchetul Rus.

536 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele ţareviciului Alexei, identificate de Parchetul Rus

Rămăşiţele ţareviciului Alexei, identificate de Parchetul Rus (Imagine: www.logoi.com)

Parchetul a confirmat că "rezultatele ştiinţifice obţinute în urma analizelor ADN (...) confirmă ipoteza" potrivit căreia rămăşiţele umane aparţin fiului şi uneia dintre cele patru fiice ale ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea.

Rămăşiţele celorlalţi membri ai familiei Romanov - ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa, Aleksandra şi cele trei fiice, Olga, Tatiana şi Anastasia -, găsite într-o groapă comună din Ekaterinburg, în 1991, au fost identificate oficial în 1998 de guvernul rus.

Nicolae al II-lea, soţia sa Aleksandra şi cei cinci copii ai lor au fost luaţi prizonieri şi apoi executaţi de CEKA, poliţia politică a lui Lenin, pe 17 iulie 1918, la Ecaterinburg.

Ţarul şi familia sa au fost canonizaţi de Biserica ortodoxă rusă în august 2000.

Scheletele descoperite în 1991 au fost înhumate în iulie 1998, la Sankt Petersburg, pe fondul unei ample polemici asupra autenticităţii lor.

O echipă de cercetători de la Universitatea americană Stanford (California) şi cercetătorii japonezi reevaluează în prezent identificarea oficială a rămăşiţelor membrilor familiei ţarului Nicolae al II-lea.

În cursul acestei săptămâni vor avea loc în Rusia o serie de evenimente care vor marca împlinirea a 90 de ani de la asasinarea familiei imperiale ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici