Rapoarte şcolare din anii de liceu ai lui John Lennon, vândute la licitaţie. Cum se comporta cântăreţul în acea perioadă

Două rapoarte şcolare, din perioada în care John Lennon studia la Liceul pentru băieţi din Liverpool, au fost vândute duminică la Londra, la o licitaţie online, organizată de firma de licitaţii TracksAuction.com, pentru suma de 8.437 de lire fiecare (10.240 de euro).

145 afișări
Imaginea articolului Rapoarte şcolare din anii de liceu ai lui John Lennon, vândute la licitaţie. Cum se comporta cântăreţul în acea perioadă

Rapoarte şcolare din anii de liceu ai lui John Lennon, vândute la licitaţie. Cum se comporta cântăreţul în acea perioadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cele două rapoarte şcolare, întocmite în anul şcolar 1955 - 1956, se menţionează că John Lennon, care "o făcea pe clovnul clasei", a fost pedepsit pentru faptul că "s-a luat la bătaie în clasă", a provocat "tulburări" şi a "bruscat" elevii, fără să arate "interes pentru nicio materie (şcolară, n.r.)".

Conform rapoartelor şcolare, John Lennon, care pe atunci avea 15 ani şi studia la Liceul pentru băieţi din Liverpool, a reuşit ca de două ori să acumuleze trei pedepse într-o singură zi.

John Lennon (1940 - 1980) a format alături de Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr trupa The Beatles, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

John Lennon a fost împuşcat mortal de un fan pe 8 decembrie 1980.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici