Rapperul american Kanye West, printre favoriţi la premiile Grammy. Vezi lista nominalizarilor

Rapperul american Kanye West a primit miercuri cele mai multe nominalizări la premiile Grammy 2012 - şapte -, inclusiv pentru albumul său "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" şi pentru colaborarea sa cu Jay-Z, albumul "Watch The Throne".

134 afișări
Imaginea articolului Rapperul american Kanye West, printre favoriţi la premiile Grammy. Vezi lista nominalizarilor

Kanye West (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa britanică Adele, al cărei material discografic "21" este albumul cu cele mai mari vânzări din anul 2011, şi cântăreţul de muzică R&B Bruno Mars au primit câte şase nominalizări, inclusiv la categoriile "cel mai bun album", "cel mai bun cântec" şi "înregistrarea anului".

Printre ceilalţi artişti care au primit nominalizări la premiile Grammy se numără trupa rock americană Foo Fighters, nominalizată tot la şase categorii, dar şi rapperul american Lil Wayne şi cântăreţul de muzică dance Skrillex, care au primit câte cinci nominalizări.

Nominalizările la premiile Grammy au fost anunţate în cadrul unui concert televizat, organizat la Los Angeles. Pe scenă au urcat pentru a susţine recitaluri cântăreaţa Lady Gaga, rapperul Usher şi grupul country The Band Perry.

Cele şapte nominalizări primite de controversatul rapper Kanye West marchează revenirea în forţă a artistului american în vârstă de 34 de ani pe scena muzicală, după pauza în carieră pe care acesta şi-a impus-o în 2009.

Kanye West a înregistrat materialul "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", nominalizat la categoria "cel mai bun album rap", în Hawaii, după ce s-a distanţat puţin de scena muzicală, din cauza criticilor aspre pe care le-a primit în 2009, după o dispută controversată pe care a avut-o cu starul muzicii country Taylor Swift la gala MTV Video Music Awards.

Kanye West, deja câştigător a 14 premii Grammy, a mai fost nominalizat la categoriile "cântecul anului", pentru piesa "All of the Lights", şi "cel mai bun cântec rap", pentru piesa "Otis", o colaborare cu Jay-Z.

Bruno Mars, în vârstă de 26 de ani, a primit trei din cele şase nominalizări pentru hitul său "Grenade", de pe albumul său de debut " Doo-Waps & Hooligans".

Cele şase nominalizări primite de cântăreaţa britanică Adele încununează anul extraordinar pe care l-a avut artista în vârstă de 23 de ani, care a fost deja recompensată cu un premiu Grammy în 2009, la categoria "cel mai bun debut".

Cântăreaţa britanică a fost nominalizată atât la categoria "albumul anului", pentru materialul discografic "21", care a vândut peste 12 milioane de copii pe plan mondial în 2011, dar şi la categoria "cel mai bun single", cu două dintre hiturile ei, "Rolling in the Deep" şi "Someone Like You".

Trupele rock tradiţionale nu au fost nominalizate în acest an la categoriile principale, în schimb, artiştii hip-hop şi cântăreţele pop - Lady Gaga, Rihanna şi Katy Perry - s-au bucurat din nou de simpatia membrilor National Academy of Recording Arts and Sciences, organizaţia care decernează premiile Grammy.

La categoria "cel mai bun artist debutant" au fost nominalizaţi cântăreaţa rap Nicki Minaj, cântăreţul hip-hop J. Cole, grupul country The Band Perry, grupul dance Skrillex şi trupa americană de muzică folk Bon Iver.

Câştigătorii celor 78 de categorii de premii vor fi anunţaţi la cea de-a 54-a gală Grammy Awards, care va avea loc pe 12 februarie, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici