Rapperul DMX, condamnat la închisoare, pentru evaziune fiscală

Rapperul american DMX a fost condamnat la un an de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală, după ce a încheiat o înţelegere cu autorităţile care i-a permis evitarea unei pedepse mai dure, potrivit tmz.com.

1191 afișări
Imaginea articolului Rapperul DMX, condamnat la închisoare, pentru evaziune fiscală

Rapperul DMX, condamnat la închisoare, pentru evaziune fiscală

Pentru cele 14 capete de acuzare - printre care se numără evaziune fiscală, nerespectarea normelor de redactare a declaraţiei fiscale individuale privind impozitul pe venit şi încercarea de a obstrucţiona aplicarea legilor fiscale -, DMX risca o pedeapsă de până la 44 de ani de închisoare.

În cadrul unei înţelegeri încheiate cu autorităţile din New York, rapperul şi-a recunoscut vinovăţia în ceea ce priveşte evaziunea fiscală şi a primit doar un an de închisoare cu executare.

Potrivit procuraturii din New York, Earl Simmons, artistul cunoscut sub numele de DMX, a câştigat milioane de dolari din drepturi de autor, spectacole şi apariţii la diverse televiziuni. Cu toate că a câştigat milioane de dolari, inclusiv cu hitul "X Gon' Give it to Ya", DMX nu a plătit niciun impozit pe venit. Rapperul în vârsta de 47 de ani a reuşit să evite plata taxelor efectuând tranzacţii în numerar.

Rapperul american DMX şi-a câştigat celebritatea la sfârşitul anilor 1990. Numele de scenă provine de la Dark Man X, un nume pe care îl folosea în timpul concertelor de rap pe care le susţinea. Cel mai bun album al său a fost "And Then There Was X", lansat în 1999, care inclus hitul "Party Up (Up in Here)". DMX a vândut până în prezent peste 30 de milioane de albume pe plan mondial şi a apărut în câteva filme cu priză la public, precum "Să moară Romeo/ Romeo Must Die" (2000), "Parteneri neobişnuiţi/ Cradle 2 The Grave" (2003) şi "Ultima oră/ Last Hour" (2008).

Celebrul rapper a avut numeroase probleme cu justiţia şi a beneficiat de mai multe ori de regim de eliberare condiţionată. DMX a ajuns totuşi de câteva ori la închisoare, în trecut, pentru consum de droguri, furt şi abuzuri comise asupra animalelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici