Rapperul Jay-Z a strâns peste 1 milion de dolari în scopuri caritabile

Rapperul Jay-Z a strâns peste 1 milion de dolari în scopuri caritabile prin intermediul unei colaborări dintre casa de modă a muzicianului american cu lanţul exclusivist de magazine Barneys din New York.

101 afișări
Imaginea articolului Rapperul Jay-Z a strâns peste 1 milion de dolari în scopuri caritabile

Rapperul Jay-Z a strâns peste 1 milion de dolari în scopuri caritabile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Shawn Carter Foundation, fundaţia de caritate a rapperului Jay-Z, care sprijină copiii din familiile defavorizate americane, ajutându-i să meargă la liceu, a strâns această sumă prin punerea în vânzare, timp de şase săptămâni, a unei colecţii limitate a casei de modă a muzicianului, în lanţul newyorkez de magazine de lux Barneys, informează  femalefirst.co.uk.

Toate profiturile obţinute din comercializarea acelei colecţii au fost donate fundaţiei citate. Totodată, grupul Barneys a donat 10% din încasările totale pe care le-a obţinut în prima zi în care colecţia creată de Jay-Z a fost pusă în vânzare.

Totuşi, acest proiect caritabil nu a fost lipsit de controverse, întrucât mulţi fani i-au cerut celebrului rapper să pună capăt colaborării cu grupul Barneys, din cauza a două incidente în care au fost implicaţi doi cumpărători de culoare, care au spus că au fost discriminaţi pe criterii rasiale de reprezentanţii magazinelor grupului, în ciuda faptului că au efectuat cumpărături în mod legal.

Jay-Z spune că nu va renunţa în mod prematur la această colaborare până când nu va cunoaşte toate detaliile despre natura acelor incidente: "Sunt împotriva discriminării de orice fel, dar, dacă voi trage concluzii pripite, indiferent de persoana care este vizată, aş comite acelaşi păcat ca persoanele care discriminează".

Obiectele din colecţia limitată lansată de Jay-Z variază de la tricouri din bumbac ce costă 70 de dolari până la ceasuri Hublot de 33.900 de dolari.

Unul dintre admiratorii colecţiei limitate a rapperului este actriţa Gwyneth Paltrow, care a cumpărat din aceasta cadouri de Crăciun în valoare de 100.000 de dolari.

Jay-Z, pe numele adevărat Shawn Carter, s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanţi producători în industria muzicii hip-hop.

Din 2008 este căsătorit cu Beyoncé, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Împreună formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată de peste 750 de milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici