Răsăritul de la Stonehenge este transmis LIVE în toată lumea/ Transmisia, inaugurată cu ocazia solstiţiului de vară 2019 | VIDEO

Răsăritul surprins la celebrul site arheologic britanic Stonehenge este transmis în toată lumea live începând de vineri, anunţă The Guardian.

1422 afișări
Imaginea articolului Răsăritul de la Stonehenge este transmis LIVE în toată lumea/ Transmisia, inaugurată cu ocazia solstiţiului de vară 2019 | VIDEO

Răsăritul de la Stonehenge este transmis LIVE în toată lumea/ Transmisia, inaugurată cu ocazia solstiţiului de vară 2019

Un feed live transmis de o cameră care surprinde răsăritul din apropierea celebrelor pietre de la Stonehenge a fost inaugurat vineri, cu ocazia solstiţiului de vară 2019.

Transmisiunea oferită prin proiectul Stonehenge Skyscape permite utilizatorilor din orice colţ al lumii să vadă în direct celebrul monument într-o imagine cu perspectivă de 360 de grade, în timpul nopţii fiind disponibilă o imagine generată pe computer care redă cerul în momentul vizualizării.

Stonehenge ("pietre în picioare", în engleza veche), inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 1986, este unul dintre cele mai importante complexe de menhire din lume.

Cele 17 blocuri de piatră ale sale, care cântăresc până la 45 detone, ce susţin alte bârne de piatră, sunt aliniate în direcţia de unde răsare Soarele în timpul solstiţiului de vară, alimentând astfel teoriile potrivit cărora complexul de la Stonehenge ar fi un observator astronomic preistoric sau un templu al Soarelui.

Câteva studii recente au contrazis însă aceste ipoteze şi aurelevat faptul că Stonehenge era un loc de pelerinaj respectat pentru proprietăţile terapeutice ale pietrelor sale. Bolnavii şi răniţii mergeau la Stonehenge pentru puterea de vindecare pe care oatribuiau acestor blocuri imense de piatră, dispuse în cerc, înperioada 2400 - 2200 î.e.n.

Menhirele de la Stonehenge atrag aproape un milion de vizitatori pe an.

Taguri:
stonehenge,
răsărit,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici