Record Guiness Book în România: Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă - GALERIE FOTO

România a intrat în Guinness Book cu cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, recordul fiind omologat luni, în faţa unui notar, la Bucureşti.

3520 afișări
Imaginea articolului Record Guiness Book în România: Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă - GALERIE FOTO

Record Guiness Book în România: Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Rochia de mireasă cu trenă este prezentată publicului în momentul difuzării acestei ştiri. O tânără este îmbrăcată în rochia de mireasă, iar trenă este întinsă de la Piaţa Unirii la Piaţa Constituţiei, peste fântânile arteziene şi spaţiul verde.

GALERIE FOTO

Trena are o lungime de 2.823,8 metri şi este realizată din tafta satinată de culoarea fildeşului. Rochia, în aceeaşi nuanţă, este realizată din jacard, tul de mătase, dantelă chantilly cu mărgele cusute manual.

Rochia de mireasă pregătită pentru record a fost croită din 4.700 de metri de tafta, 10,5 metri de tafta mătase jacard, 45 de metri de căptuşeală, 5,5 metri de corset din dantelă chantilly pe care au fost cusute perle de 2,2 milimetri.

Au mai fost folosite mărgele de diverse dimensiuni, paiete de 6 milimetri, 1.857 de ace de cusut, 150 de papiote de aţă, realizarea rochiei necesitând peste 100 de zile de lucru şi o echipă de 12 persoane dedicate acestui proiect.

Rochia şi trena au fost realizate de salonul Andree din Bucureşti, iar din echipă fac parte creatoarele Camelia Ruiu şi Lavinia Lăscaie.

Organizatorii Mariage Fest - târgul de nunţi care se desfăşoară în acest moment în Bucureşti - au lansat această iniţiativă sub sloganul: "Dacă olandezii nu ne lasă să intrăm în Europa, noi îi scoatem din Guinness Book of World Records!".

În aprilie 2009, Mariage Fest a stabilit în premieră mondială recordul pentru cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasă, cu o lungime de 1.492 de metri. În decembrie 2009, olandezii au bătut acest record, cu o trenă de 2.488 de metri.

"A fost o provocare pentru noi să realizăm această rochie şi o trenă pentru a depăşi recordul suedezilor", a declarat pentru MEDIAFAX Camelia Ruiu.

Pe de altă parte, ea a spus că realizarea trenei fără aplicaţiile din tul a costat 18.000 de lei, în timp ce costurile realizării rochiei s-au ridicat la 5.800 de lei.

Circulaţia dinspre Unirea spre Piaţa Constituţiei se desfăşoară în mod normal, dar şoferii încetinesc când trec pe lângă mireasă, mai ales că aceasta a fost urcată într-un balon cu aer cald. De o parte şi de alta a bulevardului s-au adunat zeci de curioşi.

"E prima oară când port o asemenea rochie lungă, am mari emoţii", a declarat Emma Dumitrescu, în vârstă de 17 ani, atunci când s-a urcat în nacela balonului cu aer cald. În nacelă s-a urcat şi Viorica de la Clejani, după care balonul s-a ridicat la circa 20 de metri înălţime.

În intervalul orar 19.30 - 20.00, mireasa va mai fi ridicată o dată cu balonul, iar traseul fântânilor din zona Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei va fi luminat cu 300 de torţe, făclii, skyrose, jocuri de artificii, pentru ca spectacolul recordului să fie desăvârşit.

Rochia va putea fi admirată de public la cea de-a IX-a ediţie a Târgului Internaţional de Nunţi Mariage Fest, care are loc până duminică, în Piaţa Constituţiei.

Lavinia Lăscaie a declarat pentru MEDIAFAX că rochia va fi vândută la licitaţie, iar banii vor fi donaţi pentru copii bolnavi de cancer. Data licitaţiei va fi făcută publică ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici