Record Guinness: Cea mai mare păpuşă din lume, realizată în Cuba

Leonor, o păpuşă neagră confecţionată din şifon, măsurând 18 metri, a fost instalată, miercuri, în piaţa centrală din localitatea Camaguey din centrul Cubei, de către un grup de artizani, care au stabilit astfel un nou record Guinness.

183 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cea mai mare păpuşă din lume, realizată în Cuba

Record Guinness: Cea mai mare păpuşă din lume, realizată în Cuba (Imagine: Cuban News Agency)

Această păpuşă neagră uriaşă, "dedicată tuturor copiilor haitieni care au pierdut totul" în urma seismului din 12 ianuarie, a fost instalată cu ajutorul unei macarale în Piaţa muncitorilor din Camaguey - un oraş situat la circa 530 de kilometri de Havana -, în faţa unui public numeros, a explicat Carmen Soto, coordonatoarea grupului de 13 artizani.

Îmbrăcată într-o rochie tradiţională în culorile drapelului cubanez - albastru, roşu şi alb -, păpuşa Leonor a fost confecţionată într-o perioadă de nouă luni, din bucăţi de stofă puse pe un schelet metalic.

"Am făcut-o pentru a doborî recordul Guinness" deţinut de păpuşa Pepona din Argentina, care a avut o înălţime de 13 metri, a declarat Laura Bermudez, directoarea Centrului cultural din Camaguey.

Atunci când au confecţionat-o pe Leonor cubanezii s-au inspirat din "Păpuşa neagră", una dintre poveştile incluse în volumul "La Edad de Oro/ Epoca de Aur", publicat în 1889 de scriitorul şi poetul naţional cubanez José Marti (1853 - 1895), care şi-a botezat eroina principală după numele mamei sale, Leonor.

"Leonor este dedicată tuturor persoanelor din lume, copiilor străzii, a căror copilărie a fost furată... şi în special copiilor haitieni care au pierdut totul" în urma recentului seism din Haiti, a declarat Carmen Soto, care conduce un program local în favoarea persoanelor cu handicap, dependenţilor de alcool şi a copiilor provenind din familii dezbinate din acest oraş inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici