Record Guinness: Cel mai lung concert individual, la Paris

Muzicianul canadian Gonzales a fost inclus în Guinness Book, după ce, în noaptea de duminică spre luni, la Paris, a stabilit un nou record mondial pentru cel mai lung concert individual - 27 de ore, 3 minute şi 44 de secunde.

20 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai lung concert individual, la Paris

Muzicianul canadian Gonzales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La finalul concertului său, Gonzales, care a stabilit acest nou record mondial cântând în timp ce se acompania la pian, şi-a primit premiul, în noaptea de duminică spre luni, la ora 3.00 a.m., din mâinile lui Frank Chambers, reprezentantul Guinness Book, pe scena micului teatru Ciné 13 din Paris, care numără doar 120 de locuri.

Gonzalas, un canadian în vârstă de 37 de ani, a doborât recordul stabilit în decembrie 2008 de indianul Prasanna Gudi, care a cântat muzică indiană tradiţională (raga) timp de 26 de ore şi 12 minute. Tentativa de record mondial a lui Gonzales a debutat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cele 27 de ore de concert au fost împărţite în tranşe de trei ore, separate de pauze de 15 minute.

Gonzales, născut în Montréal, dar locuind la Paris, a alcătuit pentru această ocazie o listă de 300 de cântece, începând cu celebra "Summertime", de George Gershwin, şi ajungând la "Baby One More Time", de Britney Spears. În listă au mai fost incluse compoziţii proprii, "Oda bucuriei" de Beethoven şi renumita piesă "Eye of the Tiger" inclusă pe coloana sonoră a filmului "Rocky III".

Gonzales, alias Jason Beck, a lansat cel de-al şaselea album, intitulat "Soft Power", în 2008. Acest muzician canadian este un renumit producător, orchestrator, dar şi coautor al unor albume ale compatrioţilor săi Feist, Jane Birkin şi Philippe Katerine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici