Record Guinness: Cel mai mare mozaic din dopuri de plută, realizat de un artist albanez

Un artist din Albania a fost inclus în Cartea Recordurilor după ce a realizat cel mai mare mozaic din dopuri de plută, ineditul proiect artistic fiind un omagiu adus vieţii din Mediterana.

301 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai mare mozaic din dopuri de plută, realizat de un artist albanez

Record Guinness: Cel mai mare mozaic din dopuri de plută (Imagine: Mediafax/AFP)

Artistul albanez Saimir Strati a lipit 229.764 de dopuri de plută de diferite culori şi mărimi pe un banner cu o lungime de 12,94 metri pentru a realiza tabloul intitulat "Romeo cu o coroană de struguri cântând la chitară şi dansând cu soarele şi marea", care celebrează viaţa din regiunea Mediteranei.

Strati a lucrat zilnic 14 ore, timp de 28 de zile, pentru a finaliza acest tablou cu care a intrat în Cartea Recordurilor, mozaicul fiind cel mai mare proiect de acest tip din lume.

Aceasta este a treia tentativă a artistului de a ajunge în Cartea Recordurilor, după un portret al lui Leonardo Da Vinci, realizat din cuie, şi un tablou cu un cal în galop, făcut din scobitori.

"Îmi place mozaicul, deşi este un gen de producţie artistică uitată. Am urmat aceleaşi tehnici folosite în urmă cu 3.000 de ani", a spus Strati. "Un mozaic cere artistului multă muncă şi pasiune. Ţările din Mediterana trebuie să păstreze această tradiţie a strămoşilor lor. Mediterana e patria mozaicurilor autentice şi nu a celor realizate din pixeli", a adăugat acesta.

În colecţia de mozaicuri inedite ale artistului se află şi unul realizat din coji de ouă şi un portret a lui Elvis Presley, făcut din CD-uri.

Artistul a lucrat la cel mai recent proiect al său în holul unui hotel, îndemnându-i pe oaspeţi să bea pentru a putea aduna cât mai multe dopuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici