Record Guinness: Jennifer Lawrence, eroina dintr-un film de acţiune cu cele mai mari încasări

Jennifer Lawrence a stabilit un record mondial Guinness datorită personajului pe care l-a interpretat în franciza "Jocurile foamei", actriţa americană fiind desemnată eroina dintr-un film de acţiune care a înregistrat cele mai mari încasări la nivel internaţional

340 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Jennifer Lawrence, eroina dintr-un film de acţiune cu cele mai mari încasări

Record Guinness: Jennifer Lawrence, eroina dintr-un film de acţiune cu cele mai mari încasări (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un anunţ publicat pe site-ul The Guinness World Records se spune că personajul Katniss Everdeen din franciza "Jocurile foamei/ Hunger Games", care este interpretat de Jennifer Lawrence, este eroina dintr-un film de acţiune care a atras cele mai mari încasări, potrivit contactmusic.com.. Primele două filme ale seriei au obţinut încasări de 1,52 miliarde de dolari la nivel mondial.

Pelicula "Jocurile foamei: Sfidarea", al doilea al seriei, deţine şi recordul pentru filmul cu o temă post-apocaliptică cu cele mai mari încasări la nivel internaţional. Lansat în 2013, filmul a obţinut încasări de 420 milioane doar în Statele Unite. La nivel mondial, pelicula a atras încasări totale de 854 milioane de dolari.

Având în vedere aşteptările publicului şi promovarea de care are parte, este de aşteptat ca următorul film al seriei, "The Hunger Games: Mockingjay - Part 1", care va avea premiera în Statele Unite şi Marea Britanie pe 21 noiembrie, să o ajute pe Jennifer Lawrence să îşi păstreze recordul Guinness.

Jennifer Lawrence Shrader, născută pe 15 august 1990, în Louisville, Kentucky, este una dintre actriţele americane tinere în plină ascensiune. La vârsta de 14 ani, Jennifer Lawrence a decis să urmeze o carieră în actorie şi şi-a convins părinţii să o ducă în New York pentru a găsi un agent de talente şi a absolvit liceul doi ani mai devreme pentru a începe o carieră în domeniu. A avut roluri principale în "The Bill Engvall Show" şi în filme precum "Departe de câmpia în flăcări/ The Burning Plain" şi "Mâinile tatălui meu/ Winter's Bone", pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Jennifer Lawrence, care s-a remarcat şi în seria "Jocurile foamei/ The Hunger Games", a primit, în 2013, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici