Record mondial la MTV O Music Awards 2013

Muzicianul Andrew W.K. a stabilit un nou record mondial după ce a cântat la tobe 24 de ore, fără pauză, la ediţia din acest an a galei MTV O Music Awards.

185 afișări
Imaginea articolului Record mondial la MTV O Music Awards 2013

Muzicianul Andrew W.K. (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gala O Music Awards, care acordă premii la mai multe categorii, prin voturile fanilor, unor muzicieni care au un impact semnificativ pe platformele de socializare, a fost difuzată exclusiv online, sub forma unui concert virtual care a durat 24 de ore, informează Reuters.

Andrew W.K., un american în vârstă de 34 de ani, al cărui nume real este Andrew Fetterly Wilkes-Krier, a cântat la tobe timp de 24 de ore de miercuri până joi, stabilind astfel un nou record mondial la categoria "cea mai lungă sesiune de bătut la tobe într-un magazin", au anunţat reprezentanţii postului MTV.

Artişti precum Kate Nash, Jonas Brothers, Hanson şi Atlas Genius au cântat în studiourile deţinute de postul MTV în oraşele New York, Los Angeles şi Nashville în cadrul acestui festival de muzică live cu o durată de 24 de ore, pe care MTV l-a descris ca fiind "cel mai mare eveniment muzical online".

Potrivit MTV, peste 100 de milioane de fani şi-au exprimat voturile online.

Printre câştigători se află Joe Jonas la categoria "Best Artist Instagram", rockerul Jack White la categoria "Analog Genius" şi grupul german Tokio Hotel la categoria "Fan Army FTW (For The Win)".

Yoko Ono, văduva în vârstă de 80 de ani a lui John Lennon, a fost recompensată cu Digital Genius Award pentru activitatea ei artistică şi muzicală în domeniul online, ca şi pentru prezenţa ei activă pe platformele de socializare.

Trupa debutantă Darling Parade a fost selectată, dintr-un total de 50 de artişti debutanţi, pentru a cânta la gala MTV Video Music Awards 2013, care va avea loc în luna august.

Aflată la cea de-a treia ediţie, gala O Music Awards a încercat să stabilească un record mondial în fiecare an.

La prima ediţie O Music Awards, organizată la Las Vegas în 2011, rapperul Chiddy din duo-ul rap Chiddy Bang, a stabilit un nou record Guinness la categoriile "cel mai lung freestyle rap" şi "cel mai lung maraton de rap", după ce a cântat fără întrerupere mai mult de nouă ore.

În 2012, rockerii din trupa Flaming Lips au stabilit un nou record la categoria "cel mai mare număr de concerte susţinute în 24 de ore", după ce au cântat într-o singură zi în opt oraşe, călătorind cu autobuzul, şi au depăşit precedentul record stabilit de Jay Z (7 oraşe în 24 de ore, călătorind cu un avion privat).

MTV şi posturile afiliate VH1 şi CMT, implicate şi ele în organizarea O Music Awards 2013, fac parte din grupul media Viacom Inc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici