Record pentru cea mai îndelungată perioadă de congelare a unui embrion. O fetiţă s-a născut, după 27 de ani de la congelarea embrionului

O fetiţă, Molly Gibson, s-a născut în octombrie anul acesta, dintr-un embrion congelat în urmă cu 27 de ani, în octombrie 1992 şi a rămas aşa până în februarie 2020, când Tina şi Ben Gibson din Tennessee l-au adoptat, relatează BBC

5924 afișări
Imaginea articolului Record pentru cea mai îndelungată perioadă de congelare a unui embrion. O fetiţă s-a născut, după 27 de ani de la congelarea embrionului

O fetiţă s-a născut dintr-un embrion congelat timp de 27 de ani

Se pare că Molly a stabilit un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă de congelare a unui embrion care a avut ca rezultat o naştere, doborând un record stabilit de sora ei mai mare, Emma.

Molly a doborât recordul surorii sale, Emma Wren Gibson, născută în 2017, după 24 de ani de la congelarea embrionului.

Familia s-a luptat cu infertilitatea timp de aproape cinci ani înainte ca părinţii Tinei Gibson să vadă o poveste despre adopţia embrionilor la o staţie de ştiri locală.

"Dacă părinţii mei nu ar fi văzut acest lucru la ştiri, atunci nu am fi aici", a spus doamna Gibson, în vârstă de 29 de ani. Tina Gibson este profesoară de şcoală elementară iar soţul ei este analist de securitate cibernetică şi are 36 de ani.

Familii precum Gibson pot adopta unul dintre embrionii congelaţi la National Embryo Donation Center (NEDC), o entitate non-profit, creştină, din Knoxville şi pot da naştere unui copil care nu este legat genetic de ei.

Potrivit NEDC, există un milion de embrioni umani congelaţi depozitaţi în SUA chiar acum.

Mark Mellinger, directorul de marketing şi dezvoltare al NEDC, a declarat că experienţa cu infertilitatea este frecventă în rândul familiilor care caută donaţii de embrioni.

După prima adopţie de embrion, Tina Gibson a născut-o pe Emma în 2017.

Fondată în urmă cu 17 ani, NEDC a facilitat peste 1.000 de adopţii şi naşteri de embrioni şi acum efectuează aproximativ 200 de transferuri în fiecare an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
embrion,
naştere,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici