Red Hot Chili Peppers anunţă revenirea chitaristului John Frusciante

Red Hot Chili Peppers a anunţat că John Frusciante, chitaristul responsabil de acordurile de pe hiturile precum "Californication", "Under the Bridge", "By the Way" şi "Otherside", se va alătura din nou trupei, la peste un deceniu de când a renunţat la aceasta, informează NME.

351 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers anunţă revenirea chitaristului John Frusciante

Sursa: Profimediaimages

Chitaristul şi-a anunţat plecarea în decembrie 2009, dezvăluind că părăsise grupul în anul precedent. Ulterior a fost înlocuit de Josh Klinghoffer.

Duminică seară, Red Hot Chili Peppers a confirmat întoarcerea lui Frusciante şi plecarea lui Klinghoffer, într-un mesaj publicat pe contul oficial de Instagram: "Red Hot Chili Peppers anunţă că se desparte de chitaristul ei din ultimii zece ani, Josh Klinghoffer. Josh este un muzician minunat, pe care îl respectăm şi îl iubim. Suntem profund recunoscători pentru timpul petrecut cu el şi pentru numeroasele cadouri pe care ni le-a oferit". Membrii trupei au adăugat: "Anunţăm, de asemenea, cu mare emoţie şi cu inima plină, că John Frusciante se alătură grupului nostru".

Vorbind despre decizia sa de a pleca în 2009, Frusciante a explicat: "Când am renunţat la trupă, eram total dezorientat. Nu a fost nicio dramă, nu a existat o furie, iar ceilalţi au fost foarte înţelegători".

John Frusciante a intrat pentru prima dată în Red Hot Chili Peppers în 1988 şi a contribuit la albumele "Milk’s Milk", din 1989, şi la "Blood Sugar Sex Magik", lansat în 1991. A părăsit apoi grupul, dar a revenit pentru o scurtă perioadă în 1998.

Anthony Kiedis, solist, şi basistul Flea sunt cei care au înfiinţat, în urmă cu 35 de ani, grupul californian Red Hot Chili Peppers, care a devenit apoi unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990. Trupa a lansat până în prezent 11 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006), "I'm with You" (2011), "The Getaway" (2016).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 80 de milioane de discuri şi a câştigat şase premii Grammy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici