Red Hot Chili Peppers, Kiss, Genesis şi Abba, nominalizaţi pentru Rock and Roll Hall of Fame

Trupele Red Hot Chili Peppers, Kiss, Genesis şi Abba se numără printre cei 12 nominalizaţi pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame, în 2010, onoare de care se vor bucura doar cinci dintre aceştia.

113 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers, Kiss, Genesis şi Abba, nominalizaţi pentru Rock and Roll Hall of Fame

Genesis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Red Hot Chili Peppers, Kiss, Genesis, The Hollies, LL Cool J şi Jimmy Cliff candidează pentru prima dată la un loc în Rock and Roll Hall of Fame.

Aceştia se alătură celor de la ABBA, Chantels, Darlene Love, Laura Nyro, Stooges şi Donna Summer, care nu se află la prima nominalizare.

Cinci dintre aceştia se vor bucura de includerea în Rock and Roll Hall of Fame, în urma votului exprimat de peste 500 de personalităţi din industria muzicală. Ceremonia anuală pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame va avea loc anul viitor, pe 15 martie, la hotelul Waldorf Astoria din New York, câştigătorii urmând însă să fie anunţaţi în ianuarie.

Toboşarul trupei Red Hot Chili Peppers, Chad Smith, a declarat, pentru revista Billboard, că "este o mare onoare" ca trupa să fie nominalizată încă din primul an de eligiblitate.

"Evident, Hall of Fame are gusturi excelente în muzică", a spus el.

Red Hot Chili Peppers

Însă senzaţia anului ar putea fi trupa Kiss, eligibilă încă din 1999, dar care a fost ignorată, ca şi Alice Cooper, de comisia care face nominalizările. De altfel trupa a şi făcut, în trecut, unele comentarii dure la adresa organizaţiei.

Kiss

Rock and Roll Hall of Fame este un muzeu înfiinţat în 1986, la Cleveland, în statul Ohio din SUA, pentru a îi onora pe cei mai cunoscuţi muzicieni, trupe sau producători, care au influenţat într-un mod decisiv industria muzicii, în special genul rock 'n' roll. Dintre cele patru categorii, singura în care se fac nominalizări anual estea cea a artiştilor - solişti, instrumentişti, trupe. Pentru a fi eligibili la nominalizare, artiştii trebuie să îşi fi lansat primul disc în urmă cu 25 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici