Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul cântăreţei de jazz americane Peggy Lee

Actriţa Reese Witherspoon, premiată cu Oscar în 2005 pentru portretizarea pe marele ecran a cântăreţei June Carter, în filmul "Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash", ar putea interpreta rolul principal într-un lungmetraj inspirat din viaţa cântăreţei de jazz Peggy Lee, informează Reuters.

27 afișări
Imaginea articolului Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul cântăreţei de jazz americane Peggy Lee

Reese Witherspoon ar putea interpreta rolul cântăreţei de jazz americane Peggy Lee (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Variety, acest proiect cinematografic, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va fi regizat de Nora Ephron.

Deşi negocierile în ceea ce priveşte rolul principal nu s-au încheiat, se ştie sigur că Reese Witherspoon va fi producătoarea acestui film, în colaborare cu Marc Platt şi compania Fox 2000.

Reese Witherspoon a achiziţionat drepturile de ecranizare de la familia cântăreţei Peggy Lee şi a adus acest proiect la studiourile Fox. Ulterior, ea i-a contactat pe Marc Platt, care a produs filmele din seria "Blonda de la drept", şi pe Nora Ephron, o mare admiratoare a cântăreţei Peggy Lee.

Peggy Lee, care şi-a început cariera cântând în anii 1940 în trupa muzicianului Benny Goodman, a lansat mai multe albume de jazz şi a compus coloana sonoră pentru mai multe lungmetraje. Cântăreaţa a apărut în filmul "The Jazz Singer" (1952) şi în musicalul "Pete Kelly's Blues" (1995), pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar. Cântecele sale şi vocea împrumutată pentru un personaj din filmul de animaţie "Doamna şi Vagabondul/ Lady and the Tramp", produs în 1955 de studiourile Disney, au făcut obiectul unui proces în justiţie, câştigat de cântăreaţa americană, care a primit despăgubiri abia după câteva decenii pentru drepturile de autor rezultate din comercializarea casetelor video cu acest lungmetraj.

Cel mai recent rol al actriţei Reese Witherspoon a fost cel din comedia "De Crăciun nu stăm acasă!" (2008), iar vocea ei a fost folosită pentru unul dintre personajele din filmul de animaţie "Monsters vs. Aliens". Actriţa americană va reveni pe marile ecrane în luna decembrie, odată cu lansarea filmului "How Do You Know", regizat de James Brooks.

Nora Ephron a scris scenariul şi a asigurat regia filmului "Julie şi Julia", cu Meryl Streep.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici