Regina Elisabeta a II-a marchează aniversarea sa oficială printr-o ceremonie restrânsă în condiţii de izolare GALERIE FOTO

  • Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a a fost marcată sâmbătă printr-o ceremonie adaptată condiţiilor de izolare
  • Tradiţionala ceremonie de salut al culorilor a fost anulată pe fondul măsurilor luate împotriva răspândirii epidemiei
  • Regina este născută în aprilie, dar celebrarea oficială este stabilită pentru luna iunie prin tradiţie
483 afișări
Imaginea articolului Regina Elisabeta a II-a marchează aniversarea sa oficială printr-o ceremonie restrânsă în condiţii de izolare GALERIE FOTO

Sursă foto: Profimedia

Ziua de naştere a reginei Elisabeta a II-a a fost marcată sâmbătă printr-o ceremonie adaptată condiţiilor de izolare. Festivităţile care aduc mii de turişti în centrul Londrei au fost anulate pe fondul măsurilor luate împotriva răspândirii epidemiei.

Regina este născută în aprilie, dar celebrarea oficială este stabilită prin tradiţie pentru luna iunie. Tradiţia a fost instaurată în 1748, când George al II-lea, născut în noiembrie, a ales să ofere ocazia publicului să se bucure de aniversarea sa în timpul verii.  

De data aceasta, un număr redus de soldaţi şi fanfara militară au defilat şi au prezentat onorul la castelul Windsor, respectând prevederile de distanţare fizică.

Salutul culorilor, sau Trooping the Colour este o prezentare a steagurilor purtate de diferite regimente ale armatei britanice.   

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 94 de ani pe 21 aprilie. 

Festivităţile publice mai fost anulate o singură dată în timpul domniei Elisabetei, în 1955, din cauza unei greve feroviare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici