Regina Elizabeth a II-a îşi calmează nervii smulgând buruieni, afirmă o biografă americană

Regina Elizabeth a II-a, care are o personalitate "ascunsă" dar şi "pasională", preferă să se calmeze smulgând buruieni, atunci când este supărată, se afirmă într-o nouă biografie scrisă de o jurnalistă americană, cu ocazia celei de-a 60-a aniversări de la urcarea suveranei pe tronul Marii Britanii.

291 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a îşi calmează nervii smulgând buruieni, afirmă o biografă americană

Regina Elizabeth (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Unul dintre verişorii ei mi-a spus că, atunci când regina Elizabeth era supărată, mergea pe câmp pentru a smulge turiţă (o buruiană ale cărei fructe se agaţă de hainele oamenilor şi lâna oilor, n.r.)", afirmă jurnalista Sally Bedell Smith în biografia "Elizabeth the Queen".

Bazându-se pe succesul biografiilor precedente pe care le-a scris, Sally Bedell a primit acceptul tacit al palatului Buckigham să se întâlnească şi cu apropiaţii reginei, consilierii şi angajaţii ei de la curte, pentru a scrie o biografie, publicată cu puţin timp înainte de jubileul de diamant al suveranei britanice, încoronată pe 6 februarie 1952.

Regina are mulţi prieteni devotaţi, dar, "din cauza faptului că ea trăieşte în mica ei bulă şi în mica ei lume, este vorba de prietenii de o altă natură", a declarat scriitoarea, la New York, cu ocazia prezentării noului ei volum.

"Ea se interesează despre noutăţile din familiile lor, dar există un fel de ecran (între regină şi prietenii ei, n.r.). Ei nu îndrăznesc să o întrebe despre chestiuni intime sau care ţin de viaţa ei personală. Regina păstrează multe lucruri doar pentru ea însăşi", a continuat scriitoarea americană.

În carte se vorbeşte despre nerăbdarea cu care suverana aştepta divorţul fiului ei, prinţul Charles, de prinţesa Diana. Fostul arhiepiscop de Canterbury vorbeşte în acest volum despre temerile reginei, care nu voia să îşi vadă fiul cel mare renunţând la tron din cauza noului său mariaj, cu Camilla Parker Bowles.

Noua biografie vorbeşte şi despre "tensiunile" care au existat în mariajul suveranei cu prinţul Philip, al cărui nume de familie, Mauntbatten, regina a refuzat să îl poarte. Sally Bedell a ţinut să dezmintă, totodată, zvonurile despre infidelităţile prinţului consort. "Am fost uimită să vâd cât de bine se înţeleg ei doi", a declarat jurnalista americană.

Desemnată regină pe 6 februarie 1952, după moartea tatălui ei regele George al VI-lea, pe când se afla într-o vizită oficială în Kenya, regina Elizabeth a II-a a fost încoronată pe 2 iunie 1953. Cei 60 de ani de domnie ai suveranei britanice vor fi sărbătoriţi în mai multe ţări din Commonwealth, precum Canada, Australia şi Noua Zeelandă. Britanicii vor sărbători timp de patru zile, între 2 şi 5 iunie 2012, jubileul de diamant al reginei Elizabeth a II-a, prin serbări de stradă, un concert uriaş şi o flotă de 1.000 de ambarcaţiuni care vor coborî pe Tamisa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici