Regina Elizabeth a II-a va avea propriul sortiment de şampanie

Regina Elizabeth a II-a va planta viţă de vie în parcul castelului Windsor din apropiere de Londra, cu scopul de a-şi produce propriul sortiment de şampanie, a anunţat joi compania viticolă însărcinată cu acest proiect.

139 afișări
Imaginea articolului Regina Elizabeth a II-a va avea propriul sortiment de şampanie

Regina Elizabeth a II-a va avea propriul sortiment de şampanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 16.000 de butaşi de viţă de vie vor fi plantaţi săptămâna viitoare în parcul castelului Windsor, reşedinţa din vestul Londrei a reginei Marii Britanii, a anunţat compania Laithwaites Wine, ai cărei reprezentanţi s-au declarat "extrem de mândri" că au fost mandataţi cu implementarea acestui proiect.

"Fiind campionii vinurilor englezeşti, vom face tot ce putem pentru a contribui la dezvoltarea producţiei sale şi popularităţii sale în această ţară", a declarat Simon McMurtrie, directorul general al Direct Wines, compania de vânzări de vinuri care deţine Laithwaites Wine.

McMurtrie a precizat că acest proiect se află "doar în stadiu de plantare".

Viţa regală va fi alcătuită din butaşi care produc struguri din soiurile chardonnay, pinot meunier şi pinot noir, folosite în mod tradiţional pentru fabricarea vinurilor spumoase. În general, este nevoie de trei ani pentru ca o vie să producă prima ei şampanie.

Vinurile englezeşti se bucură de o popularitate tot mai mare în ultimii ani, în special cele spumoase şi cele albe. Producţia de vinuri a ajuns, în 2010, la 4 milioane de sticle, un record istoric pentru Marea Britanie.

Industria de profil doreşte să accelereze producţia, mizând pe încălzirea globală şi pe asemănările care există între regiunile din sudul Angliei şi regiunea Champagne din Franţa. De altfel, numeroşi producători viticoli s-au instalat în aceste regiuni sudice britanice.

Vinul spumos englezesc face o concurenţă tot mai mare şampaniei franţuzeşti în ultimii ani, cu ocazia evenimentelor importante. Potrivit presei britanice, acest lucru s-a întâmplat recent, cu ocazia banchetului de vineri ocazionat de căsătoria prinţului William cu Kate Middleton.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici