Regina Marii Britanii va adăuga o tabletă Samsung la Colecţia Regală

Regina Marii Britanii va adăuga în curând la Colecţia Regală prima tabletă, care îi va fi prezentată în curând pe post de "capsulă digitală" ce cuprinde secvenţe video, fotografii şi texte legate de cele şase decenii de domnie ale Elisabetei a II-a.

264 afișări
Imaginea articolului Regina Marii Britanii va adăuga o tabletă Samsung la Colecţia Regală

Regina Marii Britanii va adăuga o tabletă Samsung la Colecţia Regală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fişierele multimedia reprezintă amintiri din ultimii 60 de ani trimise de 37.000 de persoane din 66 de ţări, printre care şi prinţul Harry, relatează BBC.

Organizatorii au adunat 80.000 de fişiere, cu o mărime totală de 150 de gigabytes, însă spaţiul de stocare disponibil pe modelul de tabletă ales, produs de Samsung, a limitat galeria la 60 de fişiere.

Selecţia a fost efectuată de un juriu format din directorul general al Royal Photographic Society şi de Royal Librarian.

Toate cele 80.000 de fişiere vor fi disponibile online, galeria fiind denumită "The Diamond re(Collection)", amintind de Jubileul de Diamant sărbătorit în acest an de regină.

Voluntarii au avut la dispoziţie un site şi o aplicaţie pentru dispozitive mobile pentru transmiterea propunerilor.

Evenimentul cel mai des întâlnit în "memoriile" trimise de participanţi este nunta din 2011 a Prinţului William cu Kate Middleton.

"Natura digitală a acestui proiect a impus prezentarea unui dispozitiv digital Majestăţii Sale, iar regina va putea apăsa «play» pe tabletă pentru a viziona un videclip cu cele mai bune propuneri din proiectul capsulei digitale pregătit cu ocazia Jubileului", a declarat Danny Sriskandarajah, directorul organizaţiei caritabile Royal Commonwealth Society, organizatorii proiectului.

Organizaţia notează că a luat în calcul folosirea unui iPad de la Apple, dar a optat în final pentru o tabletă Samsung Galaxy Note 10.1. Tableta va fi înmagazinată în Colecţia Regală de la Castelul Windsor. Colecţia cuprinde deja alte produse digitale, precum PC-uri şi DVD-uri, precum şi obiecte de artă, mobilier şi altele. Colecţia este încredinţată fiecărui suveran, care este responsabil de îmbogăţirea ei pentru succesori şi naţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici