Regizor celebru, nominalizat la Oscar, spitalizat după un accident vascular cerebral

Regizorul şi scenaristul american nominalizat la premiile Oscar John Singleton, celebru pentru filme precum "Boyz N’ the Hood", "2 Fast 2 Furious" şi "Shaft", a fost spitalizat după un accident vascular cerebral minor, potrivit thewrap.com.

863 afișări
Imaginea articolului Regizor celebru, nominalizat la Oscar, spitalizat după un accident vascular cerebral

Regizor celebru, nominalizat la Oscar, spitalizat după un accident vascular cerebral

Regizorul a mers singur la spital, acuzând dureri la un picior, lucru confirmat de familia acestuia într-un comunicat emis la sfârşitul săptămânii trecute.

Singleton, în vârstă de 51 de ani, a suferit un accident vascular cerebral considerat de medici minor, după ce s-a întors dintr-o excursie în Costa Rica.

Familia cineastului a cerut să îi fie respectat dreptul la viaţă privată.

În ultimii ani, John Singleton a fost mai activ în domeniul televiziunii, fiind creatorul şi producătorul executiv al serialului difuzat de postul FX "Snowfall", aflat anul acesta la al treilea sezon.

A primit două nominalizări la premiile Emmy în 2017, pentru regia unui episod al seriei FX "The People V. O.J. Simpson: American Crime Story" şi pentru documentarul "L. A. Burning: The Riots 25 Years Later".

"Vestea despre starea sănătăţii lui John ne-a întristat, dar ştim că este un luptător", se arată în comunicatul postului FX.

Singleton, care a regizat filme precum "2 Fast 2 Furious" (2003) şi "Shaft" (2000), cu Samuel L. Jackson, dar şi videoclipul piesei lui Michael Jackson "Remember the Time", a primit două nominalizări la Oscar pentru filmul "Boyz n the Hood", în 1991. De altfel, la momentul respectiv, a fost primul afro-american, dar şi cea mai tânără persoană nominalizată la premiul Oscar pentru regie.

După debutul de succes cu "Boyz n the Hood", Singleton a mai regizat producţii precum "Poetic Justice" (1993), cu Tupac Shakur şi Janet Jackson, thrillerul "Four Brothers", cu Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, André Benjamin şi Garrett Hedlund, precum şi episoade din serialele "Empire", "American Crime Story" şi "Billions".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici