Regizorul Abdellatif Kechiche: Filmul "La Vie d'Adèle" nu ar fi trebuit să fie lansat. A fost murdărit prea mult

Abdellatif Kechiche, regizorul peliculei "La Vie d'Adèle", recompensat cu Palme d'Or la Cannes în acest an, a spus că se simte "umilit şi dezonorat" şi consideră că "filmul nu ar fi trebuit să fie lansat, pentru că a fost prea mult murdărit" de criticile aduse de cele două actriţe principale.

607 afișări
Imaginea articolului Regizorul Abdellatif Kechiche: Filmul "La Vie d'Adèle" nu ar fi trebuit să fie lansat. A fost murdărit prea mult

Abdellatif Kechiche (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Abdellatif Kechiche, regizorul recompensat cu Palme d'Or la Festivalul de la Cannes 2013, pentru tulburătorul lungmetraj "La Vie d'Adèle: Chapitres 1 & 2", este invitatul special al celei de-a patra ediţii a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, care va avea loc între 25 şi 31 octombrie.

"După mine, acest film nu ar fi trebuit să fie lansat, a fost murdărit prea mult. Palme d'Or a fost doar un scurt moment de bucurie. Pe urmă, m-am simţit umilit, dezonorat. Am simţit o respingere faţă de persoana mea, pe care o trăiesc ca pe un blestem", a spus Abdellatif Kechiche într-un interviu apărut miercuri în publicaţia Télérama.

Filmul va fi lansat în sălile de cinema din Franţa pe 9 octombrie.

Léa Seydoux şi Adèle Exarchopoulos, actriţele din rolurile principale, au declarat pentru presa franceză că filmările de la această peliculă au fost "oribile", criticându-l pe regizorul franco-tunisian. Adèle Exarchopoulos a revenit, totuşi, parţial, asupra criticilor sale.

Evocând în special reproşurile aduse de Léa Seydoux, cineastul consideră că această actriţă "eclipsează filmul, dar şi pe Adèle Exarchopoulos".

"Ea (Léa Seydoux, n.r.) nu îşi dă seama de consecinţele dezastruoase ale cuvintelor sale, care îi vor împiedica pe spectatori să intre în sălile de cinema cu sufletul virgin şi cu o privire binevoitoare", a adăugat regizorul.

"Eu unul nu aş merge să văd filmul unui cineast sadic şi tiranic, aşa cum este el portretizat în aceste zile! E ca şi cum te-ai duce la o nuntă ştiind că în realitate mirele şi mireasa se detestă", a adăugat Abdellatif Kechiche.

"Aceste declaraţii sunt mai rele decât dacă ai scuipa într-o supă, ele reprezintă o lipsă de respect pentru o meserie pe care o consider sacră", spune Kechiche, care o critică apoi în mod direct pe Léa Seydoux: "De ce a venit ea la Cannes plângând, mulţumind, defilând pe covorul roşu, petrecând zile întregi încercând rochii şi bijuterii? Care este profesia ei? Actriţă sau artistă de revistă?".

Abdellatif Kechiche afirmă că a avut multă vreme dubii în legătură cu aptitudinea actriţei Léa Seydoux de a juca în "La Vie d'Adèle", însă actriţa "a insistat să vină să joace acest rol".

"I-am propus de mai multe ori să ne oprim, iar o astfel de propunere i-am făcut-o chiar după 20 de zile de filmări. Însă ea a ţinut să continue", a spus acesta.

Referindu-se la lansarea în Tunisia a acestui film, care evocă uneori în scene brutale o iubire lesbiană, regizorul Abdellatif Kechiche a spus că nu vrea "să forţeze" nota: "Vreau ca filmul să fie un moment de bucurie pentru spectator, nu ca el să fie ameninţat la ieşirea din sală".

Abdellatif Kechiche a câştigat marele trofeu Palme d'Or, pentru "La vie d'Adele", la gala celei de-a 66-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.

"La vie d'Adele", care a şocat prin scenele grafice de sex între două femei, a câştigat şi premiul criticii de specialitate - FIPRESCI.

Fenomenala prestaţie a celor două actriţe a fost premiată cu două trofee de interpretare, fiind pentru prima dată în istoria acestui premiu când Palme d'Or este acordat în mod oficial actriţelor din distribuţia peliculei recompensate.

Din juriul competiţiei oficiale de anul acesta, prezidat de Steven Spielberg, a făcut parte şi cineastul român Cristian Mungiu, alături de Nicole Kidman, Ang Lee, Christoph Waltz, Daniel Auteuil, Vidya Balan, Naomi Kawase şi Lynne Ramsay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici