Regizorul Tim Burton are pietre la rinichi

Regizorul american Tim Burton suferă din cauza unor pietre la rinichi, pe care intenţionează să le expună, după ce le va elimina, alături de premiile şi trofeele câştigate de-a lungul carierei sale, informează contactmusic.com.

31 afișări
Imaginea articolului Regizorul Tim Burton are pietre la rinichi

Regizorul Tim Burton are pietre la rinichi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul american suferea din cauza unor dureri mari, la sfârşitul săptămânii trecute, şi nu a putut să fie prezent la gala BIFA - British Independent Film Awards -, organizată duminică, la Londra.

Partenera sa de viaţă, Helena Bonham Carter, distinsă în cadrul acestei gale cu un premiu la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar", graţie evoluţiei sale din filmul "The King's Speech", a şocat publicul prezent la eveniment, explicând motivele absenţei lui Tim Burton: regizorul american se afla acasă, suferind din cauza dureroasei proceduri de eliminare a pietrelor la rinichi.

"Vreau să le mulţumesc rapid echipei care m-a sprijinit, mamei mele - care este chiar acolo, în public - şi dragului meu iubit, care, din păcate, nu a putut să fie prezent. Chiar în acest moment, el este acasă", luptându-se cu pietrele la rinichi, a declarat actriţa britanică.

Helena Bonham Carter a declarat, totodată, că partenerul ei de viaţă intenţionează să expună acele pietre alături de premiile şi trofeele câştigate de-a lungul carierei sale: "Vom ţine pietrele renale alături de trofee. Vom avea o înşiruire de genul următor: trofeu, trofeu, piatră renală, piatră renală, un alt trofeu etc. Iar el (Tim Burton, n.r.) va spune cu emfază: «Iată ce am produs!»".

Regizorul american Tim Burton, în vârstă de 51 de ani, este cunoscut în lumea cinematografiei pentru estetica sa în care melancolia se îmbină cu fantezia, horror-ul gotic şi comedia, câteva personaje din creaţiile sale, precum Edward-Mâini de Foarfecă şi Sweeney Todd, un bărbier însetat de sânge, devenind legendare. Printre filmele regizate de Burton pe parcursul a circa 25 de ani de carieră se numără "Batman" (1989), "Coşmarul dinaintea Crăciunului" (1993), "Legenda călăreţului fără cap" (1999), "Planeta maimuţelor" (2001), "Peştele cel mare" (2003), "Charlie şi fabrica de ciocolată" (2005). Cel mai recent film al său, "Alice în Ţara Minunilor", o reinterpretare 3D a celebrei poveşti a lui Lewis Caroll, a fost lansat pe 5 martie pe marile ecrane şi a avut până în prezent încasări de 1,02 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici