REPORTAJ: Beth Hart, un show plin de energie şi emoţie, la Bucureşti

Cântăreaţa şi compozitoarea blues-rock Beth Hart a susţinut, marţi, primul concert în România, în timpul căruia, pe parcursul a două ore, a interpretat atât piese proprii, cât şi coveruri, show-ul de la Bucureşti fiind unul energic şi emoţionant deopotrivă, în care vocea a deţinut rolul principal.

1322 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Beth Hart, un show plin de energie şi emoţie, la Bucureşti

REPORTAJ: Beth Hart, un show plin de energie şi emoţie, la Bucureşti (Imagine: Stefan Sandu/Mediafax Foto)

"Abia aştept" - a fost mesajul la unison transmis, marţi, de fanii români odată cu postarea de pe pagina de Facebook a artistei care anunţa evenimentul din Capitală, la care aceştia au venit în număr mare, Sala Palatului fiind ocupată în proporţie de 80%.

Pentru că interpreta americană obişnuieşte să schimbe setlist-ul pentru fiecare concert, publicul a avut parte de mai multe surprize, inclusiv de lacrimi de mulţumire din partea artistei. Foarte relaxată, comunicativă şi naturală, Beth Hart nu s-a ferit să recunoască momentele-i de slăbiciune ori două erori în interpretare, pe care a ţinut să le repare pe loc.

"Uluitor" a fost cuvântul de ordine folosit de artista americană, încă de la intrarea în scenă, când a fost primită cu ovaţii, iar spectacolul a început cu piesa "Mama", pe care a cântat-o acompaniată doar de pian. Au urmat, printre altele, "I Believe It", "Better Man" - dedicată soţului său -, "Bang bang boom boom", baladele alternând cu piese rhythm & blues.

Piesa "Might As Well Smile", inclusă pe cel mai recent album, lansat anul acesta, care dă şi numele turneului, "Better Than Home", a fost însoţită de un tur al sălii, Beth Hart primind şi oferind îmbrăţişări.

"M-am gândit că va fi minunat, dar nu am crezut că va fi uimitor", i-a spus pe scenă chitaristului P. J. Barth, adăugând către public "Voi mă ajutaţi, iar asta înseamnă că nu sunt singură", după ce a mărturisit că, în urmă cu câteva zile, pe când se afla în Belgia, a suferit o cădere nervoasă.

Din setlist-ul serii au mai făcut parte piesele "Mechanical Heart", "Out of This Town" şi "Trouble", care a încheiat recitalul. Hitul "Sinner's Prayer", de pe albumul "Don't Explain" (2011), înregistrat împreună cu Joe Bonamassa, a fost umbrit de sonorizarea defectuoasă care a făcut ca principala chitară să fie aproape insesizabilă, aceeaşi problemă fiind întâmpinată şi la una dintre piesele de la bis, coverul "Whole Lotta Love" (Led Zeppelin).

Cu promisiunea de a reveni la Bucureşti, aplaudaţi la scenă deschisă, cei cinci muzicieni au păstrat pentru finalul concertului alte cinci melodii, prin ele, "You Belong to Me" şi coverurile "I'll Take Care of You" (Bobby "Blue" Bland) şi "I'd Rather Go Blind" (Etta James).

Beth Hart a fost acompaniată pe scena de la Bucureşti de John Nichols (chitară), Bob Marinelli (bas), Julian Rodriguez (tobe) şi P. J. Barth (chitară).

Cariera interpretei americane a început în 1993, când a lansat primul album, "Beth Hart and the Ocean of Souls", acesta fiind urmat de şapte materiale discografice solo şi două albume înregistrate alături de chitaristul şi compozitorul Joe Bonamassa ("Don't Explain", 2011, şi "Seesaw", 2013).

După show-ul de la Bucureşti, artista în vârstă de 43 de ani va concerta în Norvegia, unde va susţine două recitaluri, urmând să ajungă în Germania, Suedia, Danemarca, Statele Unite ale Americii, Canada, Franţa, Belgia şi Marea Britanie. Turneul său "Better Than Home" se va încheia în luna decembrie.

Interpreta de origine germană Esther Nico, aleasă special de Beth Hart pentru deschiderea concertului său din Capitală, a susţinut un recital acustic de 25 de minute, care a inclus piese folk cu influenţe soul, mărturisind că este onorată să fie în această ipostază.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici