REPORTAJ: Brad din shot-uri aprinse, show-uri de fler şi multă distracţie, la finalul Barmaniadei 2012 - FOTO

Barmaniada, competiţia anuală pentru desemnarea celui mai bun barman din România, s-a încheiat marţi seară, cu etapa de entertainment, în care şase barmani şi-au arătat abilitatea, dar şi originalitatea în numere deosebite de fler, startul fiind dat de aprinderea unui brad din o mie de shot-uri.

391 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Brad din shot-uri aprinse, show-uri de fler şi multă distracţie, la finalul Barmaniadei 2012 - FOTO

REPORTAJ: Brad din shot-uri aprinse, show-uri de fler şi multă distracţie, la finalul Barmaniadei 2012 (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Seara a început cu un număr demonstrativ de fler ("flair"), executat de Mihai Panfil, fondatorul Barmaniadei, şi Cosmin Gache, cu sticle decorate cu artificii, cu care cei doi au aprins shot-urile de whisky aşezate în formă de brad, dublate de pahare shot cu suc de mere, pentru a se evita o mică explozie.

A venit apoi rândul concurenţilor să stârnească aplauze entuziaste, cu reprezentaţiile de flair, care au fost adevărate puneri în scenă. Vasile Sima a câştigat locul I la etapa de Entertainment, cu o reprezentaţie foarte tehnică, dovedindu-se cel mai abil în jongleriile cu sticle de whisky şi shakere. Pe locul al II-lea s-a clasat Alex Tudor, care s-a prezentat în rol de mafiot, în sacou, cu papion şi trandafir pe piept, şi a avut un număr antrenant, presărat cu aluzii cinematografice. Singura fată din concurs, Andrada Apostolescu, care s-a prezentat într-o costumaţie elaborată de gheişă, a câştigat locul al III-lea, cu o altfel de execuţie, dominată de calm şi eleganţă.

Alături de ei au mai concurat Valentin Pantelimon, Răzvan Moş şi Silviu Popa, cel din urmă având cel mai comic număr, în rol de spiriduş.

Popa a fost finalist la titlul de Barmanul anului, care i-a revenit însă lui Alex Tudor, care a acumulat cel mai mare punctaj prin prestaţiile la toate cele şase etape ale concursului - Speed Service, Bere, Somelier, Barista, Mixologie şi Entertainment.

Săltat în aer pe braţele prietenilor, Tudor a luat emoţionat cupa cea mare a Barmaniadei şi premiul de 1.000 de euro, urmând să reprezinte România la competiţia Jameson Bartenders Ball 2013 din Irlanda, eveniment anual care reuneşte aproximativ 200 de barmani profesionişti din peste 20 de ţări.

Barmaniada 2012 a debutat la sfârşitul lunii august şi i-a premiat, pe rând, pe Andrei Tudosi, Emanuel Magda şi Bogdan Tenciuc (locurile I, II şi, respectiv, III la etapa de Speed Service), Alex Tudor, Andrei Todoş şi Silviu Popa (Bere şi vin), Alex Halchias, Dan Ursu şi Silviu Popa (Barista), Călin Ioaniciu, Marian Ardoiu şi Alex Tudor (Mixologie), cărora li s-au alăturat câştigătorii de marţi seară.

Aflată la cea de-a patra ediţie, Barmaniada este cea mai complexă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici