Revelion în Piaţa Constituţiei: 80 de artişti, 15 tone materiale pirotehnice şi aplicaţii interactive

Revelionul din Piaţa Constituţiei va aduce în faţa bucureştenilor 80 de artişti, între care Smiley, Loredana, Delia şi Alex Velea, ce vor evolua pe o scenă de 260 de metri pătraţi, anunţă Primăria Capitalei, care promite totodată "un foc de artificii colosal" şi "un tun de lumină lansat către cer".

712 afișări
Imaginea articolului Revelion în Piaţa Constituţiei: 80 de artişti, 15 tone materiale pirotehnice şi aplicaţii interactive

Revelion în Piaţa Constituţiei: 80 artişti, 15 tone materiale pirotehnice şi aplicaţii interactive (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Primăria Municipiului Bucureşti, prin intermediul ArCuB, organizează, pentru a şaptea oară consecutiv, Revelionul Bucureştului în Piaţa Constituţiei, miercuri, de la ora 21.00, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, ca în fiecare an, producţia Revelionului Bucureştiului este impresionantă: peste 80 de artişti români vor urca pe scena de 260 de metri pătraţi, unde, acompaniaţi de 250.000 waţi de sunet, 600.000 waţi de lumini şi 200 de lumini inteligente, vor face spectacol pentru cei ce vor alege să întâmpine noul an în Piaţa Constituţiei. Cei ce nu vor prinde loc în faţă nu trebuie să se îngrijoreze, întrucât concertul va fi transmis pe 400 de metri pătraţi de ecrane cu led, amplasate în locaţie.

Scena care va găzdui petrecerea de Revelion are deschiderea de 60 de metri, iar pentru a fi transportată şi montată în Piaţa Constituţiei a fost nevoie de peste 100 de oameni, 20 de TIR-uri de echipamente, peste 70 de kilometri de cabluri şi sute de ore de muncă.

"În momentul trecerii dintre ani, cerul va fi luminat de un foc de artificii colosal, de 15 minute, pentru care sunt necesare peste 15 tone de materiale pirotehnice, dar şi printr-un tun de lumină lansat către cer", mai spune Primăria Capitalei.

Pe scena din Piaţa Constituţiei vor urca unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai momentului: Smiley, Alex Velea, Cabron, Sore, Feli, Dorian, Don Baxter, Speak, Doc, Radio Killer, Peter Pop, Giulia, Jazzy Jo, Silviu Pasca şi Brighi. Totodată, pe durata evenimentului, Loredana, Andra, Delia şi trupa Vama vor susţine spectacole, pentru a antrena, emoţiona şi energiza publicul bucureştean, indiferent de vârstă.

Potrivit Primăriei Capitalei, evenimentul intitulat "HaHaHappy New Year Bucureşti 2015" va fi "un spectacol inedit, gândit şi construit ca o sărbătoare extraordinară a luminii". Conceptul este inspirat din simbolistica anului 2015, supranumit şi "anul luminii", astfel că evenimentul va excela atât prin reprezentaţiile pregătite de către artişti, scenografia surprinzătoare, dar şi prin tehnologia video şi proiecţiile grafice de ultimă generaţie.

De asemenea, potrivit Primăriei Capitalei, show-ul de anul acesta este cel mai interactiv Revelion de până acum. Participanţii la Revelionul din Piaţa Constituţiei vor putea să descarce aplicaţia "Dorinţe Către Stele" şi la ora 24:00 să trimită mesaje şi urări folosind această aplicaţie. Totodată, similar fasciculului de lumină care va fi transmis către cer din centrul Pieţei Constituţiei la miezul nopţii, participanţii îşi vor putea trimite urări de Anul Nou, dorinţe sau declaraţii de dragoste în codul Morse prin intermediul flashlight-ului telefonului. Aplicaţia "Dorinţe Către Stele" este disponibilă pe Google Play.

Tot ca element de interactivitate cu publicul, utilizatorii reţelei de socializare Facebook pot găsi pe pagina lui Smiley o altă aplicaţie, intitulată "ReVederi de Revelion", prin care aceştia devin vedetele propriilor vederi online. Utilizatorii aplicaţiei vor putea distribui vederea pe paginile prietenilor pentru a-i invita la Revelionul Bucureştiului.

De asemenea, compania Orange, partener al Primăriei Municipiului Bucureşti la acest eveniment, a creat aplicaţia "Pic2Go", prin care 10.000 de persoane vor primi câte un sticker cu un QR code şi un cod. Participanţii la Revelionul Bucureştiului vor primi sticker-ul cu codul respectiv, chiar la Piaţa Constituţiei. Ei vor fi imortalizaţi de fotografii de la eveniment, iar ulterior îşi vor putea vizualiza fotografiile pe site-ul Orange, tastând codul de pe sticker.

Potrivit comunicatului, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, îi invită pe toţi bucureştenii să petreacă împreună trecerea în Noul An.

"Haideţi să trecem împreună, cu speranţă, în Noul An. Vă aştept la Revelionul Bucureştiului din Piaţa Constituţiei. Vă invit să ne bucurăm de artiştii noştri, să arătăm Europei, să arătăm lumii, ce oameni frumoşi are această ţară. V-am pregătit un show de excepţie, o sărbătoare a luminii. La mulţi ani, Bucureşti. La mulţi ani, România", spune Sorin Oprescu în comunicat.

Revelionul din Piaţa Constituţiei este conceput pentru a se poziţiona ca un eveniment major al Capitalei şi "pentru a crea o punte de legătură între evenimentele de succes desfăşurate în anul 2014, cu ocazia împlinirii a 555 de ani de la prima atestare a Bucureştiului 'Bucureşti 555' şi intrarea oraşului şi a bucureştenilor în 'anul luminii', 2015". Spectacolul face parte şi din seria de evenimente adresate publicului larg, ce vor fi organizate în Capitală în următorii ani, în pregătirea candidaturii Bucureştiului la statutul de Capitală Culturală Europeană pentru anul 2021.

Televiziunile partenere ce vor transmite live show-ul din Piaţa Constituţiei sunt Pro TV, Acasă şi Pro TV International.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici