Ricky Martin, Benicio Del Toro şi Ysis Perez Perera au primit cetăţenia spaniolă

Guvernul de la Madrid a acordat cetăţenia spaniolă cântăreţului Ricky Martin şi actorului Benicio Del Toro, ambii cetăţeni americani de origine portoricană, dar şi actriţei cubaneze Ysis Perez Perera, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol.

277 afișări
Imaginea articolului Ricky Martin, Benicio Del Toro şi Ysis Perez Perera au primit cetăţenia spaniolă

Ricky Martin, Benicio Del Toro şi Ysis Perez Perera au primit cetăţenia spaniolă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Permiteţi-mi să subliniez faptul că aceste trei persoane, cunoscute sub diverse faţete, vor să împartă cetăţenia spaniolă cu noi, iar guvernul se felicită pentru acest lucru", a declarat Jose Blanco, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Madrid.

Guvernul condus de Jose Luis Rodriguez Zapatero a făcut acest anunţ într-o perioadă în care mai are în faţa lui doar câteva săptămâni de existenţă, deoarece campania pentru alegerile legislative din 20 noiembrie a demarat joi seară.

Câştigător al Oscarului pentru cel mai bun rol secundar pentru filmul "Trafic" în 2001, Benicio Del Toro, în vârstă de 44 de ani, a lucrat de mai multe ori în Spania.

În 2008, rolul Che Guevara din filmul "Che", regizat de acelaşi cineast, Steven Soderbergh, i-a adus un premiu Goya, considerat echivalentul spaniol al premiului Oscar.

Cântăreţul Ricky Martin, originar din Puerto Rico, în vârstă de 39 de ani, al cărui nume adevărat este Enrique Martin Morales, "are legături strânse, profesionale şi personale, cu Spania", potrivit guvernului spaniol.

Potrivit presei spaniole, Ricky Martin a cerut cetăţenia spaniolă pentru a putea să se căsătorească cu partenerul lui de viaţă, economistul Carlos Gonzalez. Cei doi îi cresc împreună pe gemenii cântăreţului, Matteo şi Velentino, născuţi în urmă cu trei ani cu ajutorul unei mame surogat.

Guvernanţii spanioli au decis să acorde cetăţenia spaniolă şi actriţei Ysis Perez Perera, soţia corespondentului cotidianului spaniol El Pais la Havana, Mauricio Vicent, căruia guvernul cubanez i-a retras acreditarea de jurnalist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici