RO-Wine | The Wine Festival of Romania se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie: Vinuri de prestigiu, standuri exclusiviste, rafinament

Cea de-a doua ediţie a Festivalului RO-Wine | The Wine Festival of Romania, festivalul care reuneşte vinurile de top româneşti, cunoscute în întreaga lume, cu sortimente internaţionale de prestigiu, va avea loc pe 20 şi 21 mai, la Fratelli Studios din capitală.

834 afişări
Imaginea articolului RO-Wine | The Wine Festival of Romania se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie: Vinuri de prestigiu, standuri exclusiviste, rafinament

RO-Wine | The Wine Festival of Romania se pregăteşte pentru cea de-a doua ediţie: Vinuri de prestigiu, standuri exclusiviste, rafinament

În 2017, ediţia a doua a festivalului va aduce spre degustare peste 350 de vinuri atent selecţionate, aparţinând producătorilor autohtoni şi internaţionali, pentru a oferi consumatorilor o paletă largă de gusturi şi arome.

Organizat de Marinela V. Ardelean, alături de Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, RO-Wine | The Wine Festival of Romania are loc la Fratelli Studios şi aşteaptă toţi producătorii care doresc să îşi facă cunoscute vinurile atât în faţa publicului de specialitate, cât şi pasionaţilor, cei care doresc să descopere cât mai mult din secretele acestui domeniu.
Ambasadorul RO-Wine | The Wine Festival of Romania este Helmuth Köcher, organizatorul celebrului eveniment italian Merano Wine Festival, unul dintre cele mai prestigioase şi exclusiviste evenimente de profil din Europa.

Din dorinţa de a dezvolta acest segment şi a investi în accesibilitatea vinurilor de calitate, organizatorii evenimentului au decis ca în 2017 să dezvolte festivalul prin extinderea sa către mai multe categorii de public. Astfel, producătorii prezenţi la RO-Wine | The Wine Festival of Romania vor putea participa şi la RO-Wine HoReCa, ediţie specială dedicată exclusiv operatorilor HoReCa, ce va avea loc pe 6 mai, la Constanţa, dar şi la RO-Wine | Rose & Bubbles, ediţia a doua, dedicată vinurilor rose şi spumante, pe 5 august, la Fratelli Mamaia.

“RO-Wine este un simbol al calităţii şi al inovaţiei, începând de la vinurile atent selecţionate, design-ul exclusivist al standurilor, realizat de Mihai Popescu, şi până la serviciile oferite atât publicului, cât şi producătorilor de vinuri. Eu consider că vinul înseamnă cultură, eleganţă şi lifestyle." a declarat Marinela V. Ardelean, specialist în industria enogastronomică, critic de vinuri, profesor şi autor The Wine Book of Romania.

Sunt prezent în domeniul HoReCa de mulţi ani şi am observat în tot acest timp o evoluţie pozitivă a percepţiei consumatorilor asupra vinului. Gusturile au evoluat, iar selecţia vinului a devenit din ce în ce mai riguroasă. De aceea, RO-Wine | The Wine Festival of Romania are un rol important, acela de a educa şi prezenta consumatorilor vinuri de calitate, care îi pot însoţi în diferite momente din viaţa lor. Excelenţă, pasiune şi calitate sunt elementele care definesc acest eveniment.” a declarat Liviu Popescu, antreprenor HoReCa şi jurat MasterChef, ediţia 2017.

Selecţia vinurilor prezente la festival este una extrem de riguroasă, participarea făcându-se pe bază de invitaţie. Fiecare producător va prezenta publicului un număr maxim de 5 etichete, selectate de către un juriu internaţional, păstrând astfel standardul ridicat de calitate.

Volumul 2 „The Wine Book of Romania” va fi lansat înainte de RO-Wine şi disponibil pentru achiziţie în cadrul festivalului. În plus, în premieră, jurizarea pentru volumul 3 va avea loc în cadrul festivalului, experţii din întreaga lume membrii ai juriului fiind invitaţi  pentru a se bucura de atmosferă.

Povestea RO-Wine | The Wine Festival of Romania a început în 2016, cu o primă ediţie de succes care a pus evenimentul nu doar pe lista celor mai importante festivaluri de vinuri din România, dar şi la nivel internaţional. 

 

Lilia Dulgher, proprietar Crama Gitana (Republica Moldova) a declarat: “RO-Wine|The Wine Festival of Romania este singurul târg de vinuri unde am încheiat contracte concrete cu proprietari de restaurante şi distribuitori.”

Accesul la eveniment se va face în baza unui bilet care poate fi achiziţionat de pe www.bilete.ro. Costul unui bilet standard este de 50 de lei, valabil pentru o zi de festival.

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT).  Cu expertiză în internaţionalizare şi pasionată de inovaţia în comunicare, Marinela este autoarea celui mai premiat volum bilingv la nivel internaţional despre vinurile româneşti, "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", şi iniţiatoarea proiectului The Wine Book of Romania, primul ghid care cuprinde descrierea şi clasificarea celor mai bune vinuri din România şi Republica Moldova.

Liviu si Mihai Popescu, co-proprietarii Fratelli Group, sunt recunoscuţi de mai bine de 10 ani pentru dezvoltarea celor mai prestigioase proiecte din domeniul HoReCa. Liviu Popescu are experienţă de peste 20 de ani în acest domeniu, iar Mihai Popescu completează echipa cu expertiza sa în design industrial, fiind şi cel care creează conceptele pentru toate localurile grupului.

Detalii suplimentare se găsesc pe pe pagina de Facebook şi pe site-ul evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici