Robbie Williams a renunţat la telefonul mobil în 2006. Află care este motivul

Cântăreţul Robbie Williams a renunţat la telefonul lui mobil în 2006, după ce a descoperit că serviciul său de mesagerie vocală a fost interceptat ilegal de reporterii unui tabloid britanic, News of the World.

428 afișări
Imaginea articolului Robbie Williams a renunţat la telefonul mobil în 2006. Află care este motivul

Robbie Williams a renunţat la telefonul mobil în 2006 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am un telefon mobil. Am renunţat la el în 2006, când am aflat că tabloidele mi-l interceptau. Însă acesta nu a fost principalul motiv. Pur şi simplu nu-mi place să vorbesc la telefon. Comunic prin e-mail", a declarat artistul britanic pe blogul său, informează express.co.uk.

Dezvăluirea făcută de Robbie Williams are loc într-o perioadă în care scandalul provocat de interceptările telefonice ilegale domină prima pagină a presei britanice, la doar două luni după ce Sienna Miller a primit în justiţie despăgubiri de 100.000 de lire sterline de la tabloidul News of the World, pe care actriţa britanică l-a acuzat că i-a accesat ilegal mesageria vocală, în anul 2004.

Scandalul a reizbucnit în această săptămână, după ce presa britanică a afirmat că telefoanele mobile ale familiilor victimelor din atentatul cu bombă de la Londra din 2005 au fost interceptate de un detectiv particular care lucra tot pentru tabloidul News of the World.

În luna iulie a anului trecut, Robbie Williams a făcut public faptul că se va reuni cu formaţia Take That, pe care a părăsit-o în 1995, pentru a se lansa într-o carieră solo. Cei cinci membri ai formaţiei Take That nu mai cântaseră împreună de 15 ani, dar au lansat un nou album, intitulat "Progress", în noiembrie 2010. Albumul înregistrează vânzări spectaculoase, după ce fanii au cumpărat 235.000 de copii în prima zi de la lansare.

Cazul interceptărilor, care datează de la începutul anilor 2000, a fost deja marcat de arestarea a cinci jurnalişti, între care trei de la News of the World (NOTW), trimiterea la închisoare a unui corespondent la Casa Regală şi a unui detectiv privat şi mai multe demisii, între care cea a lui Andy Coulson, directorul de comunicare al lui Cameron, care a fost editor la NOTW. Se ştie că telefoanele a sute, chiar mii de personalităţi - membri ai familiei regale, politicieni, vedete de cinema şi sportive - au fost ascultate de jurnalişti.

Potrivit informaţiilor recente, interceptările au vizat şi victimele unor cazuri de crimă răsunătoare şi rudele atentatului soldat cu 52 de morţi de la Londra, din 2005. Joi dimineaţă, cazul a căpătat o dimensiune suplimentară, după ce Daily Telegraph a anunţat că rude ale militarilor ucişi în Irak şi Afganistan au fost, de asemenea, vizate de astfel de practici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici