Robert De Niro, în rol de asasin plătit, sub bagheta lui Martin Scorsese

Martin Scorsese şi Robert De Niro urmează să colaboreze din nou, la un film despre lumea crimei organizate, "I Heard You Paint Houses", care va fi produs de Paramount Pictures, informează variety.com.

87 afișări
Imaginea articolului Robert De Niro, în rol de asasin plătit, sub bagheta lui Martin Scorsese

Robert De Niro, în rol de asasin plătit, sub bagheta lui Martin Scorsese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit suresei citate, studiourile Paramount l-au ales pe Steve Zaillian să scrie scenariul filmului, care este o adaptare a cărţii "I Heard You Paint Houses" - o poveste a asasinului mafiot despre care se crede că a fost implicat în uciderea lui Jimmy Hoffa.

Martin Scorsese va fi regizorul filmului, iar Robert De Niro va interpreta rolul lui Frank "Irlandezul" Sheeran, despre care se spune că ar fi comis peste 25 de crime.

Titlul filmului se referă la o expresie argotică folosită în lumea mafiotă pentru a desemna contractele asasinilor profesionişti, indicând mai precis petele de sânge ale victimelor asasinate.

Cartea a fost scrisă de Charles Brandt, care se împrietenise cu Sheeran cu puţin timp înainte de moartea acestuia, în 2003.

Printre crimele pe care Sheeran i le-a mărturisit lui Brandt s-au numărat şi asasinarea lui Jimmy Hoffa, ordonată de şeful mafiot Russel Bufalino.

Steve Zaillian a mai scris scenariul filmului "Gangster american", bazat pe povestea reală a mafiotului Frank Lucas, şi a fost coscenarist la filmul "Bandele din New York", regizat de Martin Scorsese.

Regizorul îl cooptase pe Zaillian şi pentru scenariul filmului "Lista lui Schindler", înainte de a refuza proiectul în favoarea lui Steven Spielberg, pentru a regiza "Promontoriul groazei", în care a jucat şi De Niro.

Zaillian a câştigat, de altfel, premiul Oscar pentru scenariul filmului "Lista lui Schindler".

Martin Scorsese tocmai a terminat adaptarea pentru marele ecran a nuvelei "Shutter Island", scrisă de Dennis Lehane pentru compania Paramount, în care va apărea Leonardo DiCaprio.

În prezent, trebuie să decidă care va fi viitorul lui proiect cinematografic, având de ales între "Silence", "The Wolf of Wall Street" şi "The Long Play", care se află în fruntea preferinţelor sale.

De Niro va apărea în filmul "Everybody’s Fine", regizat de Kirk Jones, alături de Sam Rockwell, Kate Beckinsale şi Drew Barrymore.

Actorul intenţionează să lucreze din nou cu regizorul filmului "Heat", Michael Mann, pentru filmul "Frankie Machine", bazat pe o adaptare a nuvelei lui Don Winslow şi care va fi produs tot de compania Paramount.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici