Robert De Niro, victima unei fraude cu obiecte de artă

Mai multe tablouri pictate de regretatul tată al actorului american Robert De Niro au fost vândute fără acordul starului, care a devenit astfel victima unei fraude puse la cale de o galerie de artă din New York.

33 afișări
Imaginea articolului Robert De Niro, victima unei fraude cu obiecte de artă

Robert De Niro, victima unei fraude cu obiecte de artă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lawrence Salander, un intermediar în comerţul cu obiecte de artă, în vârstă de 59 de ani, a pus sub acuzaţie, marţi, pentru furtul a cinci milioane de dolari de la mai multe persoane, după ce a fost arestat în martie, pentru tentativă de fraudă în domeniul investiţiilor în artă, în valoare de 88 de milioane de dolari. Printre victimele acestei fraude se numără fostul campion de tenis John McEnroe şi Bank of America.

Salander şi alţi intermediari asociaţi ai galeriei sale de artă din New York au vândut tablourile pictate de Robert De Niro Sr., un pictor abstract expresionist, decedat în 1993, din cauza unui cancer, la vârsta de 71 de ani. Ei nu au achitat, însă, comisioanele datorate familiei De Niro, potrivit acuzaţiilor oficiale.

În urma acestei fraude, familia De Niro a fost prejudiciată cu o sumă de peste un milion de dolari, afirmă procuratura americană.

Printre celelalte victime ale acestei fraude se numără Lachaise Foundation, care deţine drepturile de comercializare a operelor sculptorului franco-american Gaston Lachaise, dar şi fundaţia Elie Nadelman, care administrează averea lăsată de renumitul sculptor american cu acelaşi nume, decedat în 1946.

Robert De Niro a organizat mai multe expoziţii cu lucrările tatălui său, în lumea întreagă, dar afirmă că a păstrat în reşedinţa lui cele mai multe tablouri ale acestuia.

Robert De Niro este actor, regizor şi producător de film şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi mai influenţi cineaşti din toate timpurile.

Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din "Naşul: Partea II" (1975) şi "Taurul furios/ Raging Bull" (1981), De Niro a făcut multe alte roluri memorabile, în special sub bagheta regizorală a lui Martin Scorsese, în filme precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) şi "Casino" (1995).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici