Rochia de mireasă a lui Amy Winehouse, furată din reşedinţa artistei. Ce spune tatăl fostei cântăreţe despre jaf

Rochia de mireasă pe care cântăreaţa britanică Amy Winehouse, decedată în 2011, a purtat-o la nunta ei cu Blake Fielder-Civil, organizată la Miami, în anul 2007, a fost furată din reşedinţa pe care artista o deţinea în cartierul Camden din Londra, informează site-ul revistei New Musical Express.

346 afișări
Imaginea articolului Rochia de mireasă a lui Amy Winehouse, furată din reşedinţa artistei. Ce spune tatăl fostei cântăreţe despre jaf

Amy Winehouse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hoţii au pătruns în vila artistei şi au sustras două rochii ale ei care valorează împreună aproximativ 130.000 de lire sterline (161.000 de euro).

Faptul că autorii jafului au luat doar cele două rochii şi nimic altceva din locuinţă l-a determinat pe tatăl cântăreţei, Mitch Winehouse, să creadă că această spargere a fost ceva mai mult decât un simplu oportunism.

Una dintre cele două ţinute furate este rochia albă cu imprimeuri pe care Amy Winehouse a purtat-o la nunta ei cu Blake Fielder-Civil, organizată la Miami, în anul 2007, iar cealaltă este rochia din bucăţi de ziare pe care artista britanică a purtat-o în acelaşi an cu ocazia unui show pe care l-a susţinut în emisiunea de televiziune "Later... with Jools Holland".

"Casa din Camdem este scoasă la vânzare şi de aceea toate bunurile fiicei mele au fost inventariate, numerotate şi împachetate, pregătindu-se pentru a fi depozitate. A existat un interval de circa două zile în cadrul acestui proces când rochiile ar fi putut fi luate", a explicat Mitch Winehouse.

Potrivit presei britanice, cele două rochii urmau să fie scoase la licitaţie în beneficiul Fundaţiei Amy Winehouse. Se spune că rochia de mireasă a celebrei cântăreţe valora 100.000 de lire sterline, iar cea din bucăţi de ziare era estimată la 30.000 de lire sterline.

Blake Fielder-Civil şi Amy Winehouse s-au căsătorit la Miami în 2007, iar mariajul lor s-a încheiat printr-un divorţ pronunţat în 2009, într-o perioadă în care Blake se afla deja la închisoare.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una "accidentală" - potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, "Frank" şi "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, "Back to Black" a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul "21" al cântăreţei Adele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici