Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, la Buckingham. Ce venituri atrage

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, expusă publicului la palatul Buckingham din Londra, în perioada 23 iulie - 3 octombrie, va atrage încasări de aproximativ 8 milioane de lire sterline (9 milioane de euro), potrivit estimărilor specialiştilor.

517 afișări
Imaginea articolului Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, la Buckingham. Ce venituri atrage

Rochia de mireasă a lui Kate Middleton, la Buckingham. Ce venituri atrage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rochia din satin de culoarea fildeşului, în valoare de 250.000 de lire sterline, creată de Sarah Burton, directoarea artistică a casei de modă Alexander McQueen, a fost foarte apreciată, în general, pentru tuşa ei de modernitate însoţită de o anumită linie clasică, un model care a amintit de rochia purtată de Grace Kelly cu ocazia căsătoriei ei cu prinţul Rainier de Monaco, în 1956, informează dailymail.co.uk.

Rochia purtată de Kate Middleton, al cărei secret a fost păstrat până în ultimul moment, a fost dezvăluită lumii întregi abia în clipa în care mireasa a coborât din automobilul Rolls-Royce Phantom cu care a sosit la catedrala Westminster, unde a fost oficiată căsătoria ei cu prinţul William al Marii Britanii. Rochia a trezit admiraţia publicului, dar şi a designerilor unor case de modă celebre.

Până în prezent, un număr record de vizitatori, 354.000, a trecut pragul palatului Buckingham din Londra pentru a vedea de aproape rochia de mireasă a lui Kate Middleton, iar mare parte din încasările generate de expoziţie - care mai include pantofii brodaţi din satin purtaţi de Catherine Middleton la ceremonia din catedrala Westminster, dar şi cerceii ei de diamant şi diadema ce i-a fost împrumutată de regina Elizabeth a II-a - vor fi donate unei fundaţii caritabile înfiinţate de prinţul William şi soţia sa, cu ocazia nunţii lor, şi care a colectat deja suma de 1 milion de lire sterline.

Totodată, o parte din încasări va fi folosită pentru restaurarea şi întreţinerea Colecţiei regale, ce include reşedinţe şi colecţii de artă.

În acest an, expoziţia temporară de la palatul Buckingham prezintă şi o colecţie de ouă Fabergé, dar rochia de mireasă a fost principala atracţie pentru mulţi dintre vizitatori.

Cele 19 săli de la palatul Buckingham sunt deschise pentru public în perioada 23 iulie - 3 octombrie. Această expoziţie anuală a atras în 2010 peste 413.000 de vizitatori.

Palatul Buckingham a fost deschis publicului în 1993, veniturile generate contribuind atunci la restaurarea în valoare de 40 de milioane de lire sterline a castelului Windsor, distrus de un incendiu cu un an înainte. Palatul este deschis doar în timpul verii, când regina se mută în reşedinţa sa scoţiană din Balmoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici