Rochia de mireasă pe care Liz Taylor a purtat-o la prima nuntă, cu moştenitorul lanţului hotelier Hilton, scoasă la licitaţie

Rochia de mireasă pe care Elizabeth Taylor a purtat-o la prima ei nuntă, cu Conrad Hilton, moştenitorul celebrului lanţ hotelier, va fi scoasă la licitaţie pe 26 iunie, la Londra, la casa Christie's.

500 afișări
Imaginea articolului Rochia de mireasă pe care Liz Taylor a purtat-o la prima nuntă, cu moştenitorul lanţului hotelier Hilton, scoasă la licitaţie

Elizabeth Taylor (Imagine: Hepta)

Rochia de mireasă purtată de Elizabeth Taylor la nunta ei din 1950 este evaluată de specialişti la 50.000 de lire sterline (75.300 de dolari).

Rochia este simplă, dar elegantă şi a fost creată de designerul de costume Helen Rose, celebră pentru că a creat şi rochia de mireasă a actriţei Grace Kelly, la nunta acesteia cu prinţul de Monaco.

Rochia lungă de culoarea sidefului este realizată din satin, cu un decolteu din voal de mătase, şi a fost un cadou pentru Taylor din partea patronilor MGM Studios.

Primul soţ al lui Taylor a fost moştenitorul lanţului hotelier Hilton, Conrad "Nicky" Hilton. Ei s-au căsătorit în 1950 şi au divorţat un an mai târziu. Actriţa s-a căsătorit apoi cu actorul britanic Michael Wilding, în 1952, cu care a avut doi fii, Michael şi Christopher. Ei au divorţat în 1957. Printre foştii soţi ai lui Elizabeth s-a numărat şi tatăl lui Carrie Fisher, Eddie, care a divorţat de Debbie Reynolds pentru a se căsători cu Taylor. În 1964, actriţa s-a căsătorit cu Richard Burton, de care a divorţat în 1974. Cei doi s-au recăsătorit, la 16 luni de la divorţ, dar doar pentru nouă luni.
Ultimul ei mariaj, cu muncitorul în construcţii Larry Fortensky, a durat cinci ani şi s-a încheiat în 1996.

Elizabeth Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944), şi a fost recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966).

Elizabeth Taylor a murit în 2011, la vârsta de 79 de ani. După moartea sa, obiectele care i-au aparţinut - haine, bijuterii, opere de artă - au atins preţuri record în licitaţiile unde au fost scoase la vânzare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici