Rochia din carne purtată de Lady Gaga, expusă la Muzeul Rock and Roll Hall of Fame

Rochia din bucăţi de carne crudă pe care cântăreaţa americană Lady Gaga a purtat-o la gala MTV Video Music Awards din 2010 a devenit piesă de muzeu şi va fi expusă la Rock and Roll Hall of Fame Museum din oraşul Cleveland, statul american Ohio.

319 afișări
Imaginea articolului Rochia din carne purtată de Lady Gaga, expusă la Muzeul Rock and Roll Hall of Fame

Rochia din carne purtată de Lady Gaga, expusă la Muzeul Rock and Roll Hall of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit popeater.com, celebra rochie face parte din expoziţia "Women Who Rock: Vision, Passion, Power", vernisată joi la Muzeul Rock and Roll Hall of Fame din Cleveland.

Rochia, confecţionată în întregime din bucăţi de carne crudă, a fost realizată de designerii Franc Fernandez şi Nicola Formichetti şi a fost conservată cu ajutorul unor metode speciale pentru a nu intra în putrefacţie.

Lady Gaga a explicat, într-un mesaj ulterior, că a purtat această creaţie vestimentară inedită pentru că a vrut să facă o declaraţie publică: "I'm not a piece of meat" ("Nu sunt o bucată de carne").

Deşi mesajul artistei americane părea la un moment dat că se va pierde pe drum şi nu va ajunge la destinaţie - Justin Bieber declarându-se dezgustat, iar Courtney Love, îngrijorată -, rochia din carne crudă a fost desemnată "Best Fashion Statement of 2010" de către editorii revistei Time, iar administratorii muzeului Rock and Roll Hall of Fame au considerat că această creaţie vestimentară merită să fie expusă în această instituţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici