Rochia purtată de Jennifer Lopez la gala Grammy din anul 2000 a contribuit la apariţia Google Images - FOTO

Rochia verde pe care cântăreaţa Jennifer Lopez a purtat-o la gala de decernare a premiilor Grammy din anul 2000, o creaţie spectaculoasă a casei Versace, a reprezentat elementul care i-a determinat pe directorii companiei Google să lanseze motorul de căutare de imagini pe internet Google Images.

825 afișări
Imaginea articolului Rochia purtată de Jennifer Lopez la gala Grammy din anul 2000 a contribuit la apariţia Google Images - FOTO

Rochia purtată de Jennifer Lopez la gala Grammy din anul 2000 a contribuit la apariţia Google Images (Imagine: Hepta)

În urmă cu 15 ani, spectaculoasa rochie verde, creată de Donatella Versace, pe care artista americană a purtat-o la acel eveniment, a făcut senzaţie pe covorul roşu şi a fost intens comentată în presa internaţională, informează dailymail.co.uk. Numeroasele mesaje publicate de internauţi au atras atenţia directorului Google, Eric Schmidt, care a dezvăluit că acea creaţie vestimentară a reprezentat sursa lui de inspiraţie atunci când a decis să creeze un motor specializat în căutarea de imagini pe internet - Google Images.

"Atunci când a fost lansat Google, oamenii erau uimiţi de faptul că puteau să găsească aproape orice pe internet, scriind doar câteva cuvinte pe tastatura unui computer", a declarat Eric Schmidt pentru site-ul project-syndicate.com.

Cofondatorii Google, Larry Page şi Sergey Brin, ca şi alţi inventatori de succes, au decis să repete tiparul utilizat la dezvoltarea motorului Google. Ei au continuat cu un motor specializat în căutarea de imagini, deoarece oamenii doreau să vadă conţinuturi online diverse, nu doar sub formă de text.

"Prima sursă de inspiraţie a apărut după gala Grammy Awards 2000, unde Jennifer Lopez a purtat o rochie verde care, ei bine, a atras atenţia lumii întregi", a spus Eric Schmidt.

"În acea vreme, rochia ei a reprezentat cea mai populară căutare pe care o văzusem vreodată pe motorul Google. Însă nu aveam la dispoziţie soluţia pentru a oferi utilizatorilor exact ceea ce doreau ei să vadă: J. Lo purtând acea rochie. În acest fel s-a născut Google Image Search", a adăugat el.

Înainte de Google Image Search, utilizatorii de internet puteau să opereze doar căutări de text scris, iar căutările lor erau afişate pe o pagină ce includea 10 rezultate sub forma unor link-uri albastre.

Internauţii trebuiau să deschidă fiecare dintre acele link-uri pentru a vedea dacă vreunul dintre ele conţine fotografii cu Jennifer Lopez purtând acea rochie.

Atunci când serviciul Google Images a fost lansat, în iulie 2001, motorul de căutare a oferit internauţilor din lumea întreagă acces la peste 250 milioane de imagini. După doar 10 ani, această cifră a ajuns la peste 10 miliarde.

Rochia Versace purtată de Jennifer Lopez la acea gală reprezintă, totodată, unul dintre puţinele articole vestimentare care au fost onorate cu propria pagină Wikipedia.

După dezvăluirea făcută de Eric Schmidt, artista americană, în vârstă de 45 de ani, a publicat pe reţeaua de socializare Instagram o fotografie cu ea, pozând pe covorul roşu şi purtând acea rochie Versace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici