Rochia purtată de prinţesa Diana la primul ei dineu oficial după logodnă, vândută cu 276.000 dolari

Îndrăzneaţa rochie neagră pe care prinţesa Diana, pe atunci în vârstă de 19 ani, a purtat-o la primul dineu oficial la care a participat după logodna cu prinţul Charles, a fost vândută cu 276.000 de dolari la o licitaţie organizată, marţi, la Londra, informează Reuters.

672 afișări
Imaginea articolului Rochia purtată de prinţesa Diana la primul ei dineu oficial după logodnă, vândută cu 276.000 dolari

Rochia purtată de prinţesa Diana la primul ei dineu oficial după logodnă, vândută cu 276.000 dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preţul acestei rochii, calificată de reprezentanţii casei de licitaţii Kerry Taylor drept "legendară", a depăşit de patru ori estimările specialiştilor.

Rochia a făcut parte din colecţia "Diana" scoasă la licitaţie de designerii Elizabeth şi David Emanuel şi a fost achiziţionată de Fundacion Museo De La Moda din Chile.

Pentru acel eveniment, tânăra şi timida Diana îşi dorea să poarte o rochie specială, însă ea nu şi-a imaginat nicio secundă intensitatea reacţiilor pe care urma să le producă alegerea ei vestimentară din acea seară.

Publicul a adorat rochia neagră, fără mâneci şi cu o croială îndrăzneaţă, care a propulsat-o încă din acea seară pe prinţesa Diana la statutul de "simbol al eleganţei în modă". În acelaşi timp, însă, acea rochie i-a scandalizat pe participanţii la dineu, deoarece familia regală britanică obişnuia să poarte negru doar atunci când ţinea doliu.

Diana Spencer a cumpărat această rochie pentru suma de 517 lire sterline (747 dolari) de la casa designerilor britanici David şi Elizabeth Emanuel, în anul 1981.

Mult timp s-a crezut că această rochie se pierduse. În săptămânile care au precedat căsătoria ei cu prinţul Charles, Diana a slăbit atât de mult încât a trimis rochia soţilor Emanuel pentru a fi modificată. Însă modificările cerute erau atât de importante, încât designerii britanici au creat o altă rochie, o versiune mai mică a acesteia.

Soţii Emanuel au păstrat originalul şi au uitat de el, redescoperindu-l abia recent. Rochia a fost vândută la licitaţie împreună cu factura originală, schiţele pe baza cărora a fost concepută şi câteva fotografii care o înfăţişează pe prinţesa Diana în timp ce o poartă.

Colecţia soţilor Emanuel a cuprins 30 de obiecte şi a fost vândută pentru suma totală de 282.720 de lire sterline (407.000 de dolari).

Jorge Yarur, fondatorul muzeului chilian, a declarat că, după moartea sa, această rochie va fi donată, împreună cu o altă rochie a prinţesei Diana, Palatului Kensington din Londra, unde prinţesa a trăit de la căsătoria ei, din 1981, şi până la moarte, în 1997.

Palatul Kensington expune deja o colecţie de rochii care au aparţinut prinţesei Diana - Royal Ceremonial Dress Collection.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici