Rochii purtate de prinţesa Diana, scoase la licitaţie, în Canada, în iunie

O colecţie de 14 rochii care au aparţinut prinţesei Diana şi au fost cumpărate de o femeie de afaceri americană cu opt săptămâni înainte de decesul celei dintâi, în 1997, va fi scoasă la licitaţie, pe 23 iunie, la Toronto, a anunţat proprietara acesteia.

632 afișări
Imaginea articolului Rochii purtate de prinţesa Diana, scoase la licitaţie, în Canada, în iunie

Rochii purtate de prinţesa Diana, scoase la licitaţie, în Canada, în iunie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 14 rochii purtate de Diana au fost cumpărate de Maureen Dunkel, o femeie de afaceri din statul Florida, SUA, pentru suma de 700.000 de dolari, în 1997, tranzacţia fiind la vremea respectivă o investiţie importantă.

După moartea Dianei, două luni mai târziu, Dunkel a înfiinţat o fundaţie care să expună rochiile în turneu pentru a strânge bani pentru cauzele în care se implicase prinţesa.

Astfel, colecţia a putut fi văzută în mai multe oraşe din SUA, Canada şi Noua Zeelandă, dar şi la Kensington Palace din Londra, unde Diana a trăit după divorţ. Unul dintre oraşele unde turneul s-a bucurat de cel mai mare succes a fost Toronto, a precizat Dunkel.

Colecţia de rochii va fi scoasă la vânzare de casa de licitaţii Waddington's din Toronto, în seara de 23 iunie.

Cea mai valoroasă rochie din colecţie este una de seară, din catifea albastră, pe care Diana a purtat-o în 1985, la un dineu la Casa Albă, găzduit de Ronald şi Nancy Reagan. Valoarea acestei rochii a fost estimată de casa de licitaţii între 1 milion şi 1,25 milioane de dolari.

Alte rochii din au preţuri cuprinse între 175.000 şi 550.000 de dolari.

O parte din încasările obţinute din vânzarea colecţiei vor fi donate Şcolii Naţionale de Balet din Canada.

Licitaţia va avea loc cu o săptămână înainte de vizita prinţului William şi soţiei sale, Kate, în Canada. Fiul cel mare al Dianei cu prinţul Charles s-a căsătorit cu Kate, ambii primind titlul de duci de Cambridge, pe 29 aprilie la Westminster Abbey, Londra.

La începutul lunii mai, două rochii ale prinţesei Diana au fost vândute pentru suma totală de 276.000 de dolari în cadrul unei licitaţii ce a fost organizată de casa Julien's Auctions, la Los Angeles. Rochiile au fost cumpărate de un muzeu renumit, al cărui nume nu a putut fi dezvăluit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici