Rock City Open Air a fost amânat

Rock City Open Air, festivalul care trebuia să aibă loc între 20 şi 23 august, în comuna Borcea, lângă Feteşti, a fost amânat, din cauză că headlinerii principali, Immortal, au decis să anuleze concertul din cadrul evenimentului, informează organizatorii, Metal Masters.

118 afișări
Imaginea articolului Rock City Open Air a fost amânat

Rock City Open Air a fost amânat

"Am decis cu greu amânarea festivalului; amânarea s-a dovedit a fi inevitabilă datorită faptului că headlinerii principali, Immortal, ne-au comunicat anularea concertului (...) Au decis anularea concertului Immortal, headliner-ul festivalului, cu numai o săptămână înainte, în condiţiile în care sunt plătiţi peste 50% în avans", transmite organizatorul evenimentului, Metal Masters.

Potrivit organizatorilor, trupa Immortal a decis să anuleze concertul de la Rock City Open Air, deşi "au fost plătiţi cu 10.000 euro în avans până la data de 30 iunie". În cursul lunii iulie, ei au primit biletele de avion, în valoare de 5.023 euro.

Organizatorii festivalului spun că Immortal au invocat trei motive, dar "niciunul serios", respectiv că le este frică de faptul că nu vor avea rezervare la hotel, că nu au primit confirmarea pentru riderul de pirotehnică, "în condiţiile în care, contractual, este responsabilitatea Immortal 100% să îşi plătească şi organizeze pirotehnica" şi că au auzit că sunt puţine vânzări în avans şi nu doresc să cânte în cadrul unui "festival posibil eşec".

Un al doilea motiv pentru amânarea Rock City Open Air este acela că pentru festival au fost vândute în avans doar 810 bilete.

"În aceste condiţii, doar 810 bilete vândute în avans, cât şi anularea concertului Immortal, am decis să nu riscăm un uriaş scandal la faţa locului. Această anulare a amplificat neîncrederea publicului, neîncredere care durează de 9 luni şi care se pare că a devenit certitudine", precizează organizatorii.

Potrivit Metal Masters, "au înţeles situaţia" artiştii de la Amon Amarth, Edguy, Overkill, Paul Di Anno, Mayhem, Einherjer, Candlemass, Solitude Aeturnus, cât şi alte trupe care au pe lângă bilete de avion achitate şi onorarii în avans cuprinse între 50% şi 75%.

"Prin urmare, aceste trupe - headlineri în alte zile - îşi vor onora promisiunea către publicul din România. Aceste trupe vor concerta în România", mai spun organizatorii, care precizează că, după ce va fi stabilită o dată pentru desfăşurarea concertelor, o vor anunţa.

Cei care au cumpărat bilete la Rock City Open Air le pot păstra pentru ediţia amânată sau pot recupera contravaloarea acestora.

Potrivit organizatorilor, au fost vândute bilete în Finlanda, Spania, Israel, Italia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Ungaria, Serbia, Grecia, Germania, Anglia.

"Ni s-a comunicat că, la ora actuală, avem 810 bilete vândute, dintre care aproape 300 de bilete vândute de către cele 28 de trupe româneşti participante (10 bilete de trupă). În realitate sunt 400 de bilete vândute în avans în România. Noi am crezut atât de mult în mişcarea metalică încât am plătit în avans aproape tot ce era necesar pentru ca festivalul să aibă loc", menţionează Metal Masters.

"Am sperat cu încăpăţânare că la faţa locului vom avea încă 1.000 de oameni pentru a realiza necesarul de break-event pentru ca festivalul să iasă măcar pe zero. Gândim pe termen lung, vrem să iasă, din pasiune, o pasiune de-o viaţă", au mai adăugat organizatorii.

Un număr de peste 60 de trupe ar fi trebuit să concerteze la Rock City Open Air. Preţul biletelor puse în vânzare a pornit de la 270 de lei, dacă erau cumpărate în perioada 12 februarie - 30 aprilie, 300 de lei, în perioada 1 mai - 31 iulie, 350 de lei, între 1 şi 19 august, şi 400 de lei la intrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici