Rockerul Tom Petty a murit din cauza unei supradoze accidentale de medicamente. Ce mai dezvăluie raportul oficial al medicilor legişti

Cântăreţul de muzică rock american Tom Petty a murit din cauza unei insuficienţe organice multiple provocate de o supradoză de medicamente accidentală, se arată într-un raport făcut public de institutul de medicină legală din Los Angeles, transmite Reuters.

1396 afișări
Imaginea articolului Rockerul Tom Petty a murit din cauza unei supradoze accidentale de medicamente. Ce mai dezvăluie raportul oficial al medicilor legişti

Rockerul Tom Petty a murit din cauza unei supradoze accidentale de medicamente - raport oficial

Pe 2 octombrie 2017, Tom Petty a fost găsit inconştient în locuinţa sa din Malibu şi a fost transportat la spital, unde a şi murit, câteva ore mai târziu.

Starul, autor al unor hituri precum "Refugee", "Free Fallin'"şi "American Girl", avea 66 de ani.

Potrivit raportului oficial al medicilor legişti, făcut public vineri, în organismul lui Petty s-au găsit urmele a şapte medicamente prescrise pentru combaterea durerilor cronice, printre care analgezice opioide de tipul fentanil, dar şi xanax. Moartea sa a fost "accidentală", potrivit medicilor legişti.

Familia artistului a indicat că acesta suferea de mai multe boli, printre care emfizem, probleme la genunchi şi avea dureri şi din cauza unei fracturi la un şold.

Artistul tocmai începuse un nou turneu în SUA, alături de trupa sa The Heartbreakers, pentru a sărbători 40 de ani de la debut, şi susţinuse doar trei concerte, în Los Angeles. Cântăreţul lua medicamente calmante pentru a putea susţine aceste concerte, au mai spus membrii familiei sale.

O biografie a lui Tom Petty, lansată în 2015, a făcut public faptul că, în anii 1990, acesta era dependent de heroină.

Petty, născut în statul american Florida, în 1950, a fost celebru atât ca artist solo, cât şi ca membru al formaţiei The Heartbreakers şi al super-grupului The Traveling Wilburys.

Numele compozitorului, chitaristului şi cântăreţului Tom Petty, care, de-a lungul carierei, a vândut peste 80 de milioane de albume, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici