Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu, la deschiderea Berlinalei

Membrii trupei Rolling Stones, invitaţi de onoare la cea de-a 58-a ediţie a Berlinalei, au făcut furori la deschiderea festivalului, joi, când a fost prezentat în avanpremieră mondială documentarul "Shine a Light", filmul pe care Martin Scorsese l-a dedicat veteranilor britanici.

1 afișare
Imaginea articolului Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu, la deschiderea Berlinalei

Rolling Stones au făcut senzaţie pe covorul roşu, la deschiderea Berlinalei

21 de titluri din lumea întreagă sunt în competiţie pentru prestigiosul premiu Urs de Aur, care va fi decernat la închiderea festivalului (7 - 17 februarie).

Prezenţa lui Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts şi Ron Wood la proiecţia de gală a documentarului "Shine a light", în afara competiţiei, în avanpremieră mondială, joi seara, a provocat o adevărată febră.

Membrii trupei Rolling Stones au participat alături de Martin Scorsese la o conferinţă de presă, consacrată acestui documentar, care îmbină interviuri cu imagini de arhivă şi este realizat prin intermediul unui număr impresionant de 16 camere video. Regizorul Martin Scorsese, recompensat cu un premiu Oscar, anul trecut, pentru "Cârtiţa", a reuşit să surprindă momente intime şi unghiuri necunoscute, rar văzute până în prezent.

"Nici nu am văzut camerele video. Nici nu ştiam că sunt acolo", a spus chitaristul Keith Richards.

Filmul "Shine a Light", primit cu căldură de presă, include imagini înregistrate în timpul a două concerte pe care membrii trupei Rolling Stones le-au susţinut la Beacon Theatre, New York, la sfârşitul anului 2006. La acest concert au fost invitate staruri precum Jack White de la White Stripes, Christina Aguilera şi Buddy Guy.

"Nu am vrut să fac un documentar, ci să surprind esenţa însăşi a spectacolului", a explicat de cealaltă parte Martin Scorsese.

La Berlinală, care anul acesta va fi mai mult muzicală decât politică, vor mai fi proiectate alte câteva producţii dedicate unor staruri din lumea muzicii, precum cântăreaţa de rock Patti Smith, Crosby, Stills, Nash & Young. În plus, vedeta Bollywood-ului, Shah Rukh Khan, va prezenta în cadrul festivalului filmul "Om Shanti Om".

După rock şi paietele starurilor de pe covorul roşu, competiţia începe vineri cu două filme: "In Love We Trust", în regia chinezului Wang Xiaoshuai, care prezintă lupta unei mame pentru salvarea fiului ei bolnav de cancer, şi "There Will be Blood", în regia americanului Paul Thomas Anderson. Filmul este o adaptare a romanului "Petrolul" scris de Upton Sinclair, o poveste despre viaţa unui miner sărac ce ajunge unul dintre magnaţii petrolului în SUA începutului de secol 20. Pelicula beneficiază de interpretarea magistrală a lui Daniel Day-Lewis, care pentru acest rol a fost nominalizat la Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici