Rolling Stones au semnat cu Universal pentru următorul lor album, renunţând la EMI

Membrii trupei Rolling Stones au semnat un contract de exclusivitate cu Universal pentru distribuirea următorului lor album, renunţând la compania lor de înregistrări EMI, potrivit purtătorului lor de cuvânt.

1 afișare
Imaginea articolului Rolling Stones au semnat cu Universal pentru următorul lor album, renunţând la EMI

Rolling Stones au semnat cu Universal pentru următorul lor album, renunţând la EMI

Albumul va fi lansat în martie, în magazinele de specialitate şi pe internet. Melodiile de pe album servesc drept coloană sonoră pentru documentarul "Shine A Light", realizat de Martin Scorsese, care va fi prezentat în deschiderea Festivalului de film de la Berlin, pe 7 februarie.

"Shine A Light" include imagini înregistrate în timpul a două concerte pe care membrii trupei Rolling Stones le-au susţinut la Beacon Theatre, New York, la sfârşitul anului 2006. La acest concert au fost invitate staruri precum Jack White de la White Stripes, Christina Aguilera şi Buddy Guy.

Veteranii rock-ului britanic şi reprezentanţii Universal şi-au exprimat încântarea de a colabora unii cu ceilalţi.

Decizia constituie o nouă veste proastă pentru EMI, presa britanică speculând de câteva zile asupra unei posibile separări a trupei Rolling Stones de compania lor de înregistrări.

Situată pe al treilea loc în topul celor mai mari companii de înregistrări din lume, după Universal şi Sony BMG, EMI a anunţat, marţi dimineaţa, o restructurare: aproximativ 1.500 - 2.000 de posturi vor fi eliminate, adică o treime din numărul total de angajaţi.

EMI s-a confruntat de curând cu protestele mai multor artişti ai săi, care nu sunt de acord cu noua politică a companiei. EMI a fost cumpărată în mai de fondul de investiţii Terra Firma.

Astfel, Robbie Williams a anunţat că refuză să furnizeze noul său album, în curs de înregistrare, descriindu-l pe noul şef al companiei, Guy Hands, drept un "proprietar de sclavi". Aceeaşi decizie ar putea să o ia în curând şi trupa Coldplay.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici